Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
23.10.2023
09:02
Foto: Anton Hruševar
V soboto, 14. oktobra, sta Društvo ljubiteljev motorjev Matija Gubec in Društvo Sonček Posavje v Spodnjem Starem Gradu organizirala že šesti tradicionalni kostanjev piknik.

Kostanjev piknik

V soboto, 14. oktobra 2023 sta Društvo ljubiteljev motorjev Matija gubec in Društvo Sonček Posavje organizirala tradicionalni kostanjev piknik ob svetovnem dnevu cerebralne paralize, ki je bil letos že šesti po vrsti. Zbrali so se na igrišču v Spodnjem Starem Gradu, kjer je po nagovoru predsednice Društva Sonček Posavje Nataše Solomun, sledil še pozdravni govor Matjaža Gomilška. Z nami je bil tudi podžupan Mestne občine Krško Janez Jože Olovec, ki nas je spoznaval in tudi sam izjavil, da nas je veliko, ter da gre za čudovit dogodek. V sklopu popoldanskega programa, je sledila vožnja z štirikolesniki, igranje na napihljivem igralu, ki nam ga je podarila Jožica Stergar, ogled policijskega avtomobila in druženje s policijsko medvedko Piko s policijske postaje Krško, spoznavanje gasilskega dela PGD Brežice Okolica.

Fotogalerija (Foto: Anton Hruševar)

Veselo doživetje

Ob pestri ponudbi mesne hrane, palačink, kostanja ter sladkih dobrot, katere so pripravili tako Sončkovi člani kot tudi članice motorističnega kluba in članice Aktiva podeželjskih žena Sveti Anton, je sledil še glasbeni nastop skupine Hemm'n'dexx, ki so nam popestrili čudovit popoldan. DLM Matija Gubec in Društvo Sonček Posavje, se zahvaljuje vsem donatorjem, ter vsem ki so prispevali prostovoljne prispevke. Prav tako se zahvaljujemo motoristom iz drugih društev in vsem ostalim, ki so z nami delili čas. Za kulinarično ponudbo se zahvaljujemo za hrano Kmetiji Bostele, Darsadu in iz vsega srca članom in članicam DLM Matija Gubec, saj brez skupnega sodelovanja ne bi bilo mogoče izpeljati srečanja ali piknika v tako velikem številu – skupaj se nas je zbralo okoli 170.  

Vir: Društvo Sonček Posavje

krško
društvo sonček posavje

Pridružite se nam

Novice iz Posavja