Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
05.07.2023
12:29
Sistem za izposojo koles Krčan
Foto: Mestna občina Krško
Na Senovem bodo do nadaljnjega iz uporabe umaknili kolesa iz javnega sistema za izposojo koles Krčan. Kot opažajo, je vse več vandalizma. Postaja na Senovem ne bo obratovala.

Vandalizem na Senovem

KRŠKO Z Mestne občine Krško so sporočili, da so na Senovem vandali poškodovali več koles iz sistema za javno izposojo koles Krčan. Tako so kršitelji vse od meseca februarja poškodovali več koles kot tudi samih postaj in s tem povzročili precej škode. "Na Mestni občini Krško smo se odločili, da bomo od danes, 5. julija 2023, do nadaljnjega kolesa s postaje na Senovem umaknili iz izposoje," dodajajo.

Videonadzor jih ni prepričal

Kot pravijo v Krškem, so kršitelji na območju postaje za izposojo koles Krčan na Senovem kljub video nadzoru iztrgali kolesa iz stebrička, s tem so uničili mehanizem za zaklepanje, na omenjenem območju je opažajo vse več poškodovanih koles – od polomljenih okvirjev, zvitih krmil in poškodovanih drugih delov kolesa. V enem od primerov so kolo našli celo v bližnjem potoku.

"Takšna dejanja onemogočajo izposojo koles"

"Takšna objestna in nasilna dejanja seveda strogo obsojamo, saj poleg gmotne škode, ki jo povzročajo, posledično tudi onemogočajo izposojo vsem ostalim odgovornim občankam in občanom, ki bi želeli uporabljati Krčana za svoje vsakodnevne poti. Občina bo podala predlog za pregon zoper več kaznivih dejanj," še pravijo v Krškem in prosijo za razumevanje, občane pa pozivajo k prijavi vandalizma na sistemu Krčan na telefonsko številko 031 474 738.

krčan
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi