Skip to main content
Petek, 1. december 2023
18.01.2023
15:09
Poklicna gasilska enota Krško v 2019
Foto: ePosavje.com
Krški poklicni gasilci so v lanskem letu opravili 338 intervencij. Največ je bilo tehničnih intervencij po prometnih nesrečah ali po nesrečah na vodi, kažejo statistični podatki.

Lani 338 intervencij

KRŠKO Poklicna gasilska enota Krško na Tovarniški ulici v Krškem deluje od 1. marca 1980 in po številu opravljenih intervencij v lanskem letu se med poklicnimi gasilskimi enotami v Republiki Sloveniji uvrščajo v sam vrh opravljenih intervencij. V lanskem letu so opravili 338 intervencij, eno več kot v letu poprej, kažejo statistični podatki. "Vse intervencije so bile izvedene v skladu s pravili stroke in učinkovite. Na opravljeno delo smo prejeli nekaj pohval in nobene pripombe," pravijo v Poklicni gasilski enoti.

Največ tehničnih intervencij v prometu in na vodi

V lanskem letu so opravili 85 intervencij po nesrečah v prometu in na vodi, v 82 primerih so pomagali občanom pri odpiranju vrat stanovanj, avtomobilov in ob izlivih vode, pomagali so reševalcem in policistom ter sodelovali v iskalnih akcijah. V njihovi statistiki je 50 požarov v naravi in prav toliko posredovanj po požarih objektov, v industriji, v prometu ter drugje. V statistiki so zabeležili 45 lažnih alarmov, pa 22 nesreč z nevarno snovjo in posredovanj, povezanih s Covid-19 epidemijo.

Več kot 1000 preventivnih pregledov

Poklicni gasilci opravljajo tudi pomembno preventivno delo, lahko so tako naredili 1088 preventivnih pregledov za svoje naročnike, opravili so 262 požarnih straž in v teh naredili 610 ur, opravili so tudi 21 prevozov pitne vode.

Lani več požarov in tehničnih intervencij

V primerjavi z letom 2021 so lani zabeležili več požarov (100 v letu 2022 in 86 v letu 2021), več je bilo tudi tehničnih intervencij in pomoči občanom, v letu 2021 je bilo tudi 8 intervencij več po poplavah, naravnih in delovnih nesrečah. S 338 intervencijami v lanskem letu so v vrhu med slovenskimi poklicnimi enotami. "To pogojuje in hkrati opravičuje finančna vlaganja v kadrovsko, materialno in tehnično izgradnjo naše enote," dodajajo v Poklicni gasilski enoti Krško.

pge krško
krško
gasilci

Pridružite se nam

Novice iz Posavja