Skip to main content
V Posavju 3.3° C Petek, 27. januar 2023
12.01.2023
12:24
CKŽ 55, Krško
Foto: arhiv ePosavje
Krški občinski svetniki bodo v petek na dopisni seji potrjevali mandat novemu svetniku in odločali o sestavi Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja.

O potrditvi mandata novemu svetniku in članih "mame" vseh komisij

KRŠKO Krški občinski svetniki bodo pred januarsko sejo konec meseca, 2. redno sejo, v petek, 13. januarja, na 1. dopisni seji potrjevali mandat novemu članu občinskega sveta, na dnevnem redu je tudi potrditev članov Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja.

Potrditev mandata novemu svetniku

Pod prvo točko 1. dopisne seje bo potrditev mandata novemu članu Občinskega sveta Mestne občine Krško. Na listi Modre smeri se je v občinski svet iz 4. volilne enote uvrstil Janez Kerin in ker je ob tem postal župan Mestne občine Krško, je njegov mandat v občinskem svetu pripadel naslednjemu po številu glasov na listi v okviru te volilne enote. Svetniki bodo tako v petek potrjevali mandat Dejanu Sevšku iz Leskovca pri Krškem.

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja

S potrditvijo novega mandata se bo spremenila sestava Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, največkrat poimenovana kot "mama" vseh komisij. Svetniki bodo tako v petek odločali tudi o tem, da je komisija sestavljena iz sedmih članov. Komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja bi tako v novem mandatu občinskega sveta sestavljali Borut Arh (Gibanje Svoboda), Jože Olovec (SDS), Aljoša Preskar (NSi), Dejan Sevšek (Modra smer), Aleš Stopar (Gibanje Svoboda), Irena Virant (Lista Dušana Šiška - Energično za Krško) ter Jože Žabkar (SDS).

krško
politika

Pridružite se nam

Poglejte tudi