Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
18.09.2023
13:13
Foto: ePosavje.com
V okviru Evropskega tedna mobilnosti tudi letos poteka vseslovenska akcija Župani za volani, ki jo pripravljajo v Zavodu Sopotniki. Akciji se je pridružil župan Mestne občine Krško Janez Kerin.

Vseslovenska akcija Župani za volani

V okviru Evropskega tedna mobilnosti tudi letos poteka vseslovenska akcija Župani za volani, ki jo pripravljajo v Zavodu Sopotniki. Akciji se je pridružil župan Mestne občine Krško Janez Kerin, ki je ob tej priložnosti tudi sam postal prostovoljec, ter na kavo odpeljal občana.

 

Zavod Sopotniki v mestni občini Krško

Župan pa se je še pred začetkom vožnje srečal s petimi aktivnimi prostovoljci Zavoda Sopotniki v mestni občini Krško, z ustanoviteljem in direktorjem zavoda Markom Zevnikom ter s pomočnico direktorice Centra za socialno delo Posavje Mirjano Mlakar. Po besedah Zevnika so potrebe uporabnikov po brezplačnih prevozih precejšnje, predvsem pa gre za prevoze, ki so namenjeni obisku zdravnika, trgovine, pošte ali banke. V mestni občini Krško prevoze izvaja deset prostovoljcev za 440 uporabnikov. Kot so dodali prostovoljci, si želijo dodatnega vozila, saj trenutno uporabljajo le enega, saj bi s tem lahko pomagali vsem starejšim občanom, ki potrebujejo prevoz.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Želijo si dodatnega vozila

Župan Janez Kerin je poudaril, da bo Mestna občina Krško, ki sicer projekt Sopotniki podpira s sredstvi za nemoteno delovanje, prisluhnila potrebam prostovoljcev in skušala v prihodnje zagotoviti tudi sredstva za nakup dodatnega vozila. Sicer je občina v letošnjem letu zagotovila zaposlitev koordinatorja projekta Zavoda Sopotniki za mestno občino Krško pri Centru za socialno delo Posavje.

sopotniki
mestna občina Krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja