Skip to main content
Ponedeljek, 29. maj 2023
16.12.2022
22:50
Krško, najbolj iskano ime
Grafika: ePosavje.com
Že v predvolilni kampanji je novi župan Janez Kerin napovedal, da bo na čelu občinske uprave Mestne občine Krško novo ime. Po daljšem iskanju (in ugibanju) je zdaj razkril ime.

Najbolj iskano ime v Krškem

KRŠKO Janez Kerin je v četrtek tudi uradno postal Mestne občine Krško in s tem prevzel vodenje najmlajše slovenske mestne občine. V predvolilni kampanji je Kerin napovedal, da bo pri vodenju občinske uprave prišlo do spremembe in da na tem mestu ne vidi več dosedanje direktorice Melite Čopar. V pred in povolilnem času je bilo v Krškem veliko ugibanj, kdo bi lahko bila ta oseba. In med bolj obveščeni pod Sremičem je ime dokončno in potrjeno zaokrožilo ob koncu povolilnega tedna, novi župan pa je zdaj tudi uradno ime nove direktorice občinske uprave razkril v pogovoru za našo televizijo.

Nova direktorica občinske uprave bo Ajda Štrucl

Na naše vprašanje, ali je zdaj že čas, da razkrije ime nove direktorice občinske uprave, je Kerin odgovoril, da bo to Ajda Štrucl. "Trenutno že opravlja delo in naloge na Občini Krško, je univerzitetna pravnica, pozna področje lokalne samouprave, pozna področje prava. V lanskem letu je uspešno opravila pravosodni izpit in mislim, da kar se tega tiče, ni nobene bojazni, da bi zaradi tega občinska uprava zaradi tega delovala počasneje ali kakorkoli drugače," je odgovoril Kerin in dodal, da ima popolno zaupanje vanjo.

"Odzivi ljudi so več kot pozitivni"

"Spoznal sem jo pred štirimi leti, ko sva začela sodelovati v Nadzornem odboru. Tudi odzivi vseh zaposlenih, ki sem jih pač dobil, in nekaterih, ki se jim ime že zaupal pred vami, so več kot pozitivni," še pravi Kerin.

Pogovor z novim županom bo na ePosavje TV na sporedu v torek ob 20. uri.

O podžupanih zaenkrat še ne

Na vprašanje, ali je kdo trenutno že v igri za podžupana, je odgovoril, da jih zaenkrat še nima. "Seveda so podžupani tudi dogovor s strankami, s katerimi bomo sodelovali v občinskem svetu in s katerimi bomo imeli tudi zagotovljeno večino, da bomo lahko to barko Mestne občine Krško in občinskega sveta peljali po poti navzgor," je še dodal Kerin.

O teži županske verige

V četrtek je sicer na konstitutivni seji novega občinskega sveta od Mirana Stanka nasledil župansko verigo. Kot pravi, "je simbolično teža te verige večja, kot sem morda v prvih korakih pričakoval. Dela je ogromno, pri primopredaji, s katero sva imela z gospodom Miranom Stankotom dva dni, sem spoznal, da je področje delovanja občine široko, prepleteno in mednarodno aktivno. Dela je dovolj. Verjamem, da kljub temu, da so to veliki čevlji, veliki škornji, ki sem si jih obul, da jim bom kos in bom našo mestno občino peljal in pripeljal do konca tega mandata."

krško
mestna občina

Pridružite se nam

Novice iz Posavja