Skip to main content
V Posavju 2.8° C Sreda, 30. november 2022
16.11.2022
14:10
Predstavitev zbornika Leskovec skozi čas
Foto: Slavko Pirc
V Leskovcu pri Krškem so po približno dvoletnem delu predstavili nov zbornik, ki je svojevrstno nadaljevanje prvega zbornika iz leta 2018, a z novimi vsebinami, raziskanimi in predstavljenimi sklopi.

Leskovec pri Krškem skozi čas II.

LESKOVEC PRI KRŠKEM Zbornik so poimenovali Leskovec pri Krškem skozi čas II.. Tako je sedaj na voljo izjemnih 800 strani zgodovinsko obarvanega gradiva, skozi katerega se preteklost preliva v sedanjost. Vse to je delo avtorjev, podpisanih pod posamezna poglavja. Dela so prispevali Andrej Herakovič, Ljiudmila Šribar, Eva Župnek Petelin, Irena Fürst, Zdenka Horvat, Maja Marinčič, Slavko Pirc, Tomaž Žnideršič, Katja Puntar in Doroteja Jazbec. Knjigo pa je pripravil za tisk in opremil s čudovitimi fotografijami različnih avtorjev Boštjan Colarič iz Brestanice.

Fotogalerija (Foto: Slavko Pirc):

Dela so prispevali številni avtorji

Za izid knjige se lahko Leskovec zahvali predsedniku Krajevne skupnosti (KS) Leskovec pri Krškem, Jožetu Olovcu in vsem članom Sveta KS, ki so dali svoj glas za izid tega zbornika. Predstavitev je bila zaradi številnih avtorjev in obširnosti prispevkov precej dolga, saj je trajala ob polni dvorani obiskovalcev, več kot dve uri. Program so glasbeno popestrile ljudske pevke Lastovke pod vodstvom Damjane Mlakar. Za vezno besedo je poskrbela Doroteja Jazbec. Za tehnično izvedbo in prostor pa gre zahvala kolektivu OŠ Leskovec pri Krškem. Po zaključku predstavitve so krajani lahko brezplačno knjigo tudi prevzeli.

leskovec pri krškem
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja