Skip to main content
V Posavju N/A° C Sreda, 17. april 2024
01.03.2023
07:55
V petek, 24. februarja 2023, se je na redni letni konferenci Območnega združenja častnikov Krško zbralo 73 udeležencev. V združenje je včlanjeno 163 članov, v letu 2022 so pridobili 14 novih članov.

Letna konferenca Območnega združenja častnikov Krško

KRŠKO Pred konferenco so se poklonili v spomin padlim v NOB in borcem XIV. divizije, pred spomenikom NOB na Senovem so položili venec. Na redni letni Konferenci OZSČ Krško so sprejeli poročila za leto 2022 in program dela ter finančni načrt za leto 2023. Predsednik združenja Branko Slivšek je podal obširno poročilo o delovanju združenja. V letu 2022 so izvedli šest strokovnih strelskih urjenj na strelišču Zakov, Reštanj, sodelovali so na desetih slovesnostih ob obeležjih NOB, pripravah vojaških obveznikov na promociji Slovenske vojske. Vojaško orientacijski pohod so v prvi polovici leta organizirali po Goleku in bližnji okolici, vojaško strokovno ekskurzijo pa v Ljubljani. Sodelovali so na osmih druženjih in strelskih tekmovanjih sorodnih in veteranskih organizacij ter na spustu Kolpa-Kupa in po Krki. Jesenski Vojaško orientacijski pohod so izvedli po Bohorju.

V oktobru 2022 so organizirali strelsko tekmovanje z avtomatsko puško in pištolo za memorial Franca Živiča, sodelovali so na Državnem prvenstvu v streljanju z vojaškim pehotnim orožjem v Slovenski Bistrici, ekipa iz OZSČ Krško je postala državni prvak. Pomagali so pri usposabljanju dijakov Posavja na tečaju rokovanja z orožjem na obrambnem dnevu na strelišču Radna pri Boštanju. Častniško-veteransko srečanje s plesom so organizirali v Gostilni Janc na Studencu, udeležili so se proslave ob Dnevu samostojnosti in enotnosti v KD Krško. Obširni program dela za leto 2022 jim je je uspelo izvesti s pomočjo članov združenja, Občine Krško, Zveze slovenskih častnikov ter prijateljskih združenj.

Fotogalerija (Foto: OZSČ):

Podelili priznanja in medalje

Na konferenci so podelili priznanja zaslužnim članom združenja. Bronasto medaljo ZSČ so prejeli Cvetka Geč, Janko Bogolin, Leopold Petan, Mirko Godler, Polonca Levak, Vida Slivšek. Franc Margon je prejel srebrno medaljo ZSČ. Zlato medaljo ZSČ so prejeli Ernest Breznikar, Milan Dular, Rudolf Černelič, Slavko Šribar. Jožef Pribožič je prejel pisno priznanje ZSČ. Franc Unetič je prejel Častni znak ZSČ. Častni znak za sodelovanje so prejeli DPS Senovo in RK Obrigheim. V letu 2023 predsedstvo združenja načrtuje druženja v obliki strokovnih ekskurzij, vojaško orientacijskih pohodov in strelskih dejavnosti.

Na dejavnosti OZSČ Krško so vabljeni vsi člani združenja, njihovi družinski člani, sorodna in prijateljska združenja.

Predsednik OZSČ Krško Branko Slivšek

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja