Skip to main content
V Posavju N/A° C Četrtek, 18. april 2024
21.03.2023
20:51
Ločujmo odpadke
Grafika: ePosavje.com
Posavske komunale so predstavile videospot o ločevanju odpadkov, s katerim želijo mladim na prijazen in zabaven način približati ločevanje odpadkov. To se je v zadnjih letih znova poslabšalo.

Ločujmo odpadke!

Tri posavske komunale Kostak, Komunala Brežice in Komunala Sevnica so javnosti predstavile videospot o ločevanju odpadkov, ki so ga pripravile z namenom, da mladim na prijazen in zabaven način približajo ločevanje odpadkov. Prepričani so namreč, da je odgovoren odnos do okolja potrebno začeti razvijati pri najmlajših članih naše družbe, ki s svojim odprtim duhom zagnano prenašajo ta sporočila naprej.

V naravi vse več odpadkov, poslabšalo se je tudi ločeno zbiranje odpadkov

V posavskih komunalah opažajo, da se je v zadnjih letih bistveno povečalo odmetavanje odpadkov v naravo in poslabšalo ločeno zbiranje. Z različnimi aktivnostmi si prizadevajo ozaveščati občane, da z odpadki ravnajo skrbno. Posebno pozornost namenjajo otrokom v vrtcih in šolah, kjer izvajajo predstavitve o ločevanju odpadkov.

Videospot kot pripomoček staršem pri poučevanju otrok o ločevanju odpadkov

Odslej jim bo pri tem v pomoč novi videospot, ki ga želijo predstaviti tudi širši javnosti. Primeren je tudi kot pripomoček staršem pri poučevanju otrok o ločevanju odpadkov doma v gospodinjstvu in odlaganju na ekološke otoke. Videospot je posnel priljubljeni imitator in komik Tilen Artač, za produkcijo videospota je poskrbelo podjetje ePosavje Media.

Direktorica Komunale Brežice Jadranka Novoselc

Direktor Komunale Sevnica Mitja Udovč

Direktor sektorja Komunala na Kostak, d.d., Jože Leskovar

komunala brežice
komunala sevnica
kostak krško
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam