Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
05.11.2022
12:48
Foto: ePosavje.com
V soboto je znova zaživela tržnica na Vidmu, na kateri so po 'koronskem' premoru znova priredili Martinov jesenski sejem s številnimi lokalnimi ponudniki.

Martinov jesenski sejem po krajšem premoru znova na videmski tržnici

Na Martinovem jesenskem sejmu so se predstavili številni lokalni ponudniki in društva. "Po krajšem premoru si želimo, da bi znova zaživel zgornji del tržnice, da se ponovno predstavijo ponudniki in društva ter ostale zainteresirane skupine oz. posamezniki. Na tem dogodku so vsi dobrodošli," je dejal Karli Verstovšek s Centra za podjetništvo in turizem Krško, ki je ob podpori Mestne občine Krško organizator Martinovega jesenskega sejma. "Namen sejma je, da spodbujamo lokalno pridelavo in lokalnim ponudnikom omogočimo, da se predstavijo. Danes je tukaj okoli trideset ponudnikov, od tega je nekaj društev. Prihajajo iz krške in sosednjih občin, nekaj pa jih je tudi iz drugih regij," je dodal Verstovšek.

Ena od ponudnic je bila Anika Šalej iz Polzele, ki se je Martinovega jesenskega sejma udeležila že v preteklih letih. Ponuja predpasnike in njegove izpeljanke iz enakega materiala, od rokavic do ostalega kuhinjskega tekstila. Nad odzivom obiskovalcem in samo organizacijo je zadovoljna, pravi. "Sejem je zares dobro organiziran. Všeč mi je celoten utrip, lep prijeten in živahen, ljudje so prijazni in rada pridem. Nenazadnje mi je všeč tudi domača glasba, ki ga spremlja."

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Pestra udeležba društev in ponudnikov

Na Martinovem jesenskem sejmu se je predstavilo kar nekaj društev, od Društva kmetic Krško, Vinogradniškega društva Sremič, Društva ljubiteljev suhomesnatih dobrot iz Leskovca pri Krškem. "Poudarek je vsekakor na vinu oz. na moštu, na krstu mošta in samih degustacijah domačih dobrot, od sladkih in slanih peciv do najboljših domačih salam, ki so še na voljo. Glede na to, da je letošnja jesen bogata z gobami, smo povabili gobarsko društvo, ki je pripravilo razstavo gob in gobovo juho. Zraven seveda sodi pečen kostanj, ki prija v tem jesenskem času," je dejal Verstovšek.

Svoje izdelke in pridelke pa so na stojnicah ponujali tudi ostali ponudniki, obiskovalci so lahko našli vse od nakita, oblačil do sadja in zelenjave ter kruha in domačega peciva. Organizatorji so tudi letos pripravili jesensko delavnico za otroke, delavnice in predstavitev svojega delovanja je pripravila Čebelarska zveza Krško, program pa so glasbeno popestrili fantje iz zasedbe Folk & Špas in Folklorna skupina DKD Senovo.

Tržnica Videm tudi v znamenju lokalnih volitev

Da so lokalne volitve tako rekoč pred vrati, je bilo opaziti tudi na videmski tržnici, saj se je v sobotnem dopoldnevu tam predstavila večina kandidatov za župana Mestne občine Krško.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Letos na Tržnici Videm še Miklavžev sejem

Kot je še dodal Karli Verstovšek, je letošnji Martinov jesenski sejem prvi po letu 2019. Kmalu v organizaciji Centra za podjetništvo in turizem Krško sledi še en tematski dogodek na Tržnici Videm, in sicer Miklavžev sejem.

(eP)

krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja