Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
01.11.2023
08:04
Grafika: KŠTM Sevnica
Odkrijte čare martinovanja v Posavju od 4. do 18. novembra, doživite edinstvene dogodke, odprte kleti, povorke, delavnice in kulinarične večere.

Vinsko-kulinarično razvajanje od Brežic do Sevnice

Zavod za podjetništvo, turizem in mladino (ZPTM) Brežice, Center za podjetništvo in turizem (CPT) Krško in Javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti (KŠTM) Sevnica so letos že tretje leto podprli ponudnike in pristopili k skupni promociji dogajanja ob največjem jesenskem prazniku – martinovem. Tudi tokrat se bodo v Posavju zvrstili številni dogodki, na katerih bo v ospredju vino in kulinarika.

V dogajanje ob dnevu, ko se po starem ljudskem izročilu mošt spremeni v vino, nas bodo v soboto, 4. novembra, pospremile odprte kleti štirih dolenjskih peničarjev – Vino Kozinc, Domaine Slapšak, Vina Huba Martinčič in Albiana. Na Studencu se že pripravljajo na tradicionalno martinovanje, ki bo letos potekalo prav na martinovo, 11. 11., s tradicionalno povorko vinogradniških društev, pokušino mladih vin in studenško kuhinjo. Zvečer sledi zabava z Modrijani. Za vse, ki bi želeli združiti prijetno s koristnim pa Turistično društvo Tržišče vabi na Tradicionalni pohod od pletenke velikanke do malkovških goric.

V Krškem in okolici se bodo v času od 9. do 18. novembra odvili dogodki za vse okuse. Od martinovih večerij in sproščenih večerov do posebnih ponudb degustacij penin in martinovih paketov za namestitve z večerjami in degustacijami. Za izobraževalno noto bo na voljo tudi delavnica z osnovami sommelierstva.

Brežice vabijo, da obiščete prenovljeni Vodovodni stolp in Grajsko klet Posavskega muzeja Brežice ter uživate v kulinaričnih večerih. Pridružite se tradicionalnemu martinovanju na Bizeljskem, ljubitelje narave in aktivnih počitnic pa vabljeni na martinov pohod in krst mošta.

zptm brežice
cpt krško
kštm sevnica

Pridružite se nam