Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
05.02.2024
08:59
Foto: PK Lukec
Leta 2015 je v Plesnem klubu Lukec dozorela ideja in tako se je rodil mednarodni plesni festival, ki so ga poimenovali Master Dance Festival - LUKEC OPEN.

Lukec Open

Po odličnem odzivu v prvih letih je festival postal tradicionalen in v letu 2024 je pred nami jubilejna 10. izvedba festivala, ki bo potekal od 9. do 11. februarja 2024 v Mladinskem centru Brežice in Športni dvorani Brežice.

Gre za plesni festival v modernih tekmovalnih plesih za vse starostne kategorije in sicer od 4. leta dalje. Na festivalu se bodo plesalci predstavili v 12 različnih plesnih zvrsteh: urban, jazz, modern, lyrical, show dance, step, balet, acrobatik dance, orientalski plesi, ples na oborču, ples na svili ter ples ob drogu. 

Tokrat bo v treh dneh zaplesalo rekordno število plesalcev in sicer kar 2200 iz 89 plesnih šol in klubov iz Slovenije, Hrvaške, Slovaške, Srbije, Bolgarije, Makedonije, Češke, Ukrajine, Avstrije in celo Latvije.
Poleg klasičnih plesnih tekmovanj, ki jih organizirajo nacionalne in mednarodne zveze se v zadnjih letih vse bolj uveljavljajo tudi plesni festivali, kjer gre predvsem za bolj sproščeno obliko tekmovanja in druženja ljubiteljev plesa. Bistvo festivala ni samo tekmovanje ampak predvsem užitek v nastopih, druženje in ogled vrhunskih plesnih točk v različnih plesnih disciplinah. Vsak udeleženec festivala prejme diplomo s številom točk, ki jih je osvojil za njegov nastop. Plesalcem, trenerjem in koreografom želimo s posebnim načinom ocenjevanja jasneje predstaviti, kje so prednosti in slabosti posamezne točke. Najboljši v vsaki kategoriji prejme tudi pokal, pripravili pa bomo tudi denarne nagrade za najboljše plesne točke festivala. V letošnjem letu bomo podelili 6.650,00 EUR namenskih finančnih nagrad za najboljše plesalce.

Fotogalerija (Foto: PK Lukec):

V sklopu festivala bodo vsem udeležencem festivala na voljo brezplačne plesne delavnice za vse udeležence, ki jih bodo vodili priznani strokovnjaki s področja hip hopa, jazza in moderna. Za novo znanje plesalcev bodo tokrat poskrbeli Benjamin Xhaferi, Enej Jurečič, Željko Božič in MN Dance Company iz Slovenije, Ivana Rončević iz Hrvaške in Ivana Ilić iz Srbije. Poleg njih bodo letošnjo sodniško ekipo sestavljali tudi: Tjaša Dobravc in Dušan Vodlan iz Slovenije, Tina Kovačić, Jelena Adanić in Mia Kuleš iz Hrvaške, Valentina Limpido in Luca Moreira Paties iz Italije, Milena Nalbantova iz Bolgarije, Ilona Šulcova iz Češke ter Dimitris Kranias iz Grčije. 

Master Dance Festival - Lukec Open bo v petek potekal od 12.00 ure dalje v Mladinskem centru Brežice, kjer bodo potekal posebni del festivala in sicer tekmovanje v aerial flow in pole dance disciplinah. V soboto in nedeljo pa se dogajanje seli v Športno dvorano Brežice, kjer bodo v soboto potekali nastopi otrok ter mladinskih in članskih parov. V nedeljo se bodo na plesišču predstavili solisti, formacije in produkcije v mladinskih in članskih kategorijah.

Vrhunci tridnevnega plesnega dogajanja bodo zagotovo MASTER DANCE GALA VEČERI, ki bodo vsak dan od 20.00 ure dalje. V petkovem gala večeru si bomo lahko ogledali 12 najboljših plesnih točk kategorije pole dance in aerial flow, v sobotnem gala večeru si bomo lahko ogledali 6 najboljših koreografij v kategoriji duo / trio ter 12 najboljših otroških koreografij. V nedeljskem gala večeru pa 6 najboljših solistov in 12 najboljših skupin, formacij in produkcij med mladinci in člani. 

Ob 10. obletnici festivala pa pripravljamo tudi posebni after party v sodelovanju z Mladinskim centrom Brežice in sicer bo le ta potekal v soboto ob 21. ure dalje v MC Klubu, kjer vas bo v pustnem vzdušju zabavala skupina The Rafters.

Pokrovitelj mednarodnega plesnega festivala je Občina Brežice.

Podrobnejši razpored festivala je v prilogi, več informacij pa najdete tudi na spletni strani dogodka http://festival.lukec.net.

Vabljeni na edinstven plesni spektakel v naši regiji!

Sebastijan Vodlan, vodja festivala
PK LUKEC

plesni klub lukec

Pridružite se nam

Novice iz Posavja