Skip to main content
V Posavju 5° C Torek, 23. 2024
06.09.2023
22:48
Mednarodna poletna šola s 27 tujimi študenti
Foto: Fakulteta za energetiko UM
Fakulteta za energetiko Univerze v Mariboru med 31. avgustom in 8. septembrom izvaja mednarodno Erasmus+ poletno šolo s področja obnovljivih virov energije. Obiskali smo jih v Krškem.

Mednarodna poletna šola na Fakulteti za energetiko Univerze v Mariboru

Prva dva dneva je poletna šola potekala v videokonferenčni obliki, drugi del poletne šole pa poteka na Fakulteti za energetiko Univerze v Mariboru v Krškem. Poletne šole se udeležuje 27 študentov iz Hrvaške, Nemčije, Portugalske, Poljske, Litve, Slovaške in Francije.

V okviru poletne šole bodo študentje spoznavali različne vrste obnovljivih virov energije (sončna energija, vodikove tehnologije, vetrna energija in vodna energija), tako v obliki predavanj, avditornih in laboratorijskih vaj, kot tudi v obliki strokovnih ekskurzij. Avditorni in laboratorijski sel poletne šole poteka v prostorih Inštituta za energetiko Fakultete za energetiko UM v Vrbini, udeleženci pa bodo en dan namenili tudi strokovnim ekskurzijam v posavska podjetja in organizacije, ki uspešno izkoriščajo velik potencial obnovljivih virov energije.

Fotogalerija (Foto: Fakulteta za energetiko Univerze v Mariboru):

Poletna šola Obnovljivi viri energije (Renewable Energy Sources) se bo zaključila v petek, 8. septembra 2023 na sedežu Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru, s podelitvijo potrdil udeležencem, ki bodo z udeležbo pridobili tudi 3 ECTS kreditne točke.

Fakulteta za energetiko Univerze v Mariboru

krško
fakulteta za energetiko
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja