Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
18.07.2023
13:43
Kerin, Žnideršič
Foto: arhiv ePosavje
Poročali smo že, da je na junijski seji odstopil svetnik iz vrst SDS Jože Olovec. Njegov naslednik v klopeh je postal podžupan Mestne občine Krško. Župan Janez Kerin je imenoval še enega podžupana.

Nova podžupana Olovec in Žnideršič

KRŠKO Po junijskem odstopu Jožeta Olovca (SDS) iz Občinskega sveta Mestne občine Krško so svetniki na zadnji korespondenčni seji za njegovega naslednika potrdili Janeza Jožeta Olovca. S 15. julijem je Olovec postal podžupan Mestne občine Krško, župan Janez Kerin je ob tem imenoval še enega podžupana.

Nepoklicna župana

Poleg Olovca je podžupan postal tudi Dejan Žnideršič (Lista Modra smer). Spomnimo, s 30. aprilom je Kerin z mesta podžupanje razrešil Ivanko Černelič Jurečič, tretja podžupanja ostaja Brigita Piltaver Imperl (Gibanje Svoboda).

Na katerih področjih bosta še posebej aktivna?

Kot pravijo na Mestni občini Krško, bo Žnideršič opravljal predvsem naloge na področju urejanja prostora in varstva okolja, skrbel za aktivno sodelovanje in usklajevanje programov s krajevnimi skupnostmi ter deloval na področju družbenih dejavnosti, Olovec bo zadolžen za naloge na področju gospodarskih dejavnosti, športa in mladine ter na področju romske problematike.

krško
politika

Pridružite se nam

Novice iz Posavja