Skip to main content
Sobota, 24. februar 2024
17.01.2024
13:47
Foto: Občina Brežice
Milko (Milan) Kreačič je praznoval 90-letnico v krogu družine, prijateljev in sosedov. Ob visokem jubileju mu je čestital tudi župan Občine Brežice Ivan Molan in mu zaželel zdravja in dobrega počutja.

Kljub starosti še vedno aktiven

Milko (Milan) Kreačič je praznoval 90-letnico v krogu družine, prijateljev in sosedov. Ob visokem jubileju, na praznovanje katerega se je slavljenec pripeljal z motorjem starodobnikom, ki ga je sam obnovil, je Milku Kreačiču voščil tudi župan Občine Brežice Ivan Molan in mu zaželel zdravja in dobrega počutja.

Milko Kreačič se je rodil oktobra 1933, odraščal je na Velikih Malencah. Leta 1941 je bil z družino izgnan v Nemčijo, kjer so v različnih taboriščih preživeli 8 težkih mesecev. Milko je pozneje z staro mamo in teto prišel živet k tovarnarju Adolfu Plögerju v mesto Bad Salzuflen, ki ga je ohranil v lepem spominu, saj je srčen človek poskrbel zanje in Milku omogočil obiskovanje šole in normalno otroštvo, kolikor je bilo to v času vojne mogoče.

Po vrnitvi v domovino se je pri komaj 15 letih zaposlil na tedanji traktorski postaji v Brežicah in od takrat je njegovo življenje spremljalo delo. Z ženo Stanko sta si ustvarila dom na Velikih Malencah in skrbela za sina Milana, hčerko Bredo in Milkovo staro mamo Mimo, mamo Angelo ter teto Tončko. Milko je delal na tedanjem Agroservisu, nekaj časa je bil samostojni podjetnik in imel TOMOS servis, po katerem ga še danes poznajo mnogi, pozneje pa se je zaposlil na INO Brežice, kjer se je leta 1991 tudi upokojil.  

Leta 2022 ga je prizadela izguba žene Stanke, s katero sta v zakonu preživela 65 let. Živi skupaj s sinovo družino, razveseljujeta ga dve vnukinji in dva vnuka ter šest pravnukinj – Ana, Ela, Ema, Eva, Lili in Lori. 

Milko še vedno kosi v vinogradu in sadi solato, rad si ogleda šport na televiziji in se odpravi na sprehod ali izlet.

brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja