Skip to main content
Četrtek, 21. september 2023
26.10.2022
10:55
Stanko, županovanje, Mestna občina Krško
Foto: ePosavje.com
Župan Mestne občine Krško Miran Stanko bo po dobrih desetih letih zaključil vodenje občine.

Miran Stanko zaključuje županovanje

KRŠKO Zadnje desetletje ocenjuje kot uspešno, predvsem investicijsko, kot ključni izziv prihodnjega obdobja pa izpostavlja umeščanje in izgradnjo drugega bloka jedrske elektrarne Krško. Od svojega naslednika zato pričakuje, da bo sposoben izvesti naloge, ki so, kot se je izrazil, nadpolitične.

Mestna občina, izgradnja knjižnice in obvoznice

Zaključek mandata je čas inventure oz. pogleda nazaj, kaj je bilo v tem času narejeno, kaj je bilo dobro in kaj slabo ter kje so ostali še izzivi, je na novinarski konferenci dejal Miran Stanko. "Med dobrimi stvarmi oz. tistimi zadevami, na katere bom vedno ponosen, so predvsem pridobitev statusa mestne občine ter izgradnja knjižnice in obvoznice mimo Krškega. To so projekti, ki so najbolj vidni in bodo tudi ostali trajno v prostoru."

Najpomembnejši izziv bo izgradnja 2. bloka jedrske elektrarne Krško

Bazen, nova osnovna šola dr. Mihajla Rostoharja

Najpomembnejši in največji izziv prihodnjega obdobja je vsekakor izgradnja 2. bloka jedrske elektrarne Krško, pogajanja, povezana z njo in prilagoditev vseh prostorskih in ostalih aktov. Stanko med večjimi naložbami izpostavlja tudi bazen in novo osnovno šolo dr. Mihajla Rostoharja. "Samo ti dve investiciji bosta veljalo okoli 20 milijonov evrov, seveda bo pa še polno drugega, predvsem področje cestnega programa je vedno odprto, kajti imamo odprtih še na kilometre in kilometre cest, ki jih bo potrebno obnoviti."

Kaj pričakuje od svojega naslednika?

Stanko se je od svojega naslednika tudi pričakuje, da bo sposoben izvesti naloge, ki so, kot se je izrazil, nadpolitične. "Največji izziv je vsekakor jedrska elektrarna in tukaj pričakujem človeka, ki bo imel dovolj širine, da bo gledal na ta izziv kot celoto, se pravi, da gre za razvoj celotne občine, vsekakor so tu potrebna pogajanja, potem umestitev v prostor. Rad bi, da bi bil strokovnjak, da bi bil dovolj razgledan, da ima dovolj širine, da pozna delo občinske uprave in razume, kaj občina sploh pomeni, kakšna je njena vloga in kako funkcionira, je sklenil. Med šestimi kandidati, ki se potegujejo za župana Mestne občine Krško, kot primernega naslednika ocenjuje kandidata SLS Iztoka Starca, ki ga je javno že podprl, drug kandidat, ki bi bil kos nalogam, ki jih nalaga županska funkcija, pa je po njegovem mnenju nekdanji poslanec v državnem zboru Dušan Šiško.

krško
video

Pridružite se nam