Skip to main content
Torek, 16. april 2024
29.06.2023
11:45
Foto: ePosavje
Filmske delavnice Luksuz produkcije otrokom in mladostnikom omogočajo učno okolje, v katerem se lahko pobliže seznanijo z umetnostjo in obrtjo ustvarjanja filmskih ter medijskih vsebin.

Tradicionalna filmska delavnica Luksuz produkcije

Luksuz produkcija v sodelovanju z Galerijo Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki prirejamo tradicionalno mladinsko filmsko delavnico, kjer mladi od desetega do šestnajstega leta ustvarjajo svoje filme. Delavnica poteka štiri dni, "prvi dan smo začeli z idejami, z razvojem scenarija, drugi dan pa smo že začel snemati" nam pove vodja delavnice Enej Mavsar.

Po idejni zasnovi in snemanju sledi proces postprodukcije

Po začetni fazi priprave idejne zasnove in scenarija za video sledi snemanje, naslednji korak pa je video montaža v procesu imenovanem postprodukcija. Na delavnici bo na koncu nastalo štiri do pet kratkih filmov, sama delavnica pa je namenjena predvsem temu, da se mladi zabavajo in družijo. Spoznajo nove stvari, odnesejo veliko novega filmskega znanja, dobijo vpogled v filmski jezik, v snemanje s kamero, snemanje zvoka, igro, scenarij in vse osnovne dele filmskega ustvarjanja.

galerija božidar jakac
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Novice iz Posavja