Skip to main content
Nedelja, 28. maj 2023
23.11.2022
11:39
Časopis Mars
Foto: MC Krško
V Mladinskem centru so izdali četrto številko časopisa Mars, ki je sprva obstajal kot digitalni časopis, lani pa je dobil tudi tiskano podobo.

Mladinski časopis Mars

KRŠKO Letos so bili v oktobru priča drugi tiskani izdaji mladinskega časopisa Mars, urbano življenje mladih, ki so ga naredili prostovoljci Mladinskega centra Krško. Mars vsebuje marsikaj – intervju o nenavadni reči, imenovani Yugo, prispevke mladih aktivistov glede okoljske problematike, kapitalizma, dela, ljubezni, poezijo in prozo mladih literarnih ustvarjalk, izkušnje in dobre prakse programov Eramus+. Predvsem pa Mars vsebuje veliko dela, potrpežljivosti in časa. Sodelovalo je okoli 10 mladih, ki so pisali in z nami delili misli in čustva Peter Einar Simič, Leon Likar, Nino Simončič, Sanja Spirić, Petra Jurečič, Zala Rostohar, Timotej Pavlin, Vid Resnik Rečnik, Patrik Marčetič in Urška Pisek.

Letos se Mars baha s kar 40 strani vsebin. Pregled, kreativni izraz ter največji delež dela je letos izvedel Oliver Radosavljević Kovač, maturant medijske šole v Celju. Oliver oziroma Oli, kot ga ljubkovalno kličemo, je ostro bdel na procesom – bil je sourednik, vodja procesa, gonilna sila. Kaj je odlika takšnega časopisa? Da je vsakokrat popolnoma drugačen in raznolik kot mladi, ki ga ustvarjajo. Želimo vam obilo užitka ob branju in vabljeni v Mladinski center Krško.

Mladinski center Krško, zanj Anja Krušnik Cirnski

mc krško
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja