Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
09.07.2023
22:09
Foto: ePosavje
V Večgeneracijskem centru Krško je potekala delavnica za otroke in mladino z naslovom: "Moj prijatelj se je poškodoval", na kateri je medicinska sestra predstavila osnove prve pomoči ob nezgodah.

Delavnica "Moj prijatelj se je poškodoval"

V četrtek, 6. julija 2023, je v Večgeneracijskem centru Posavje Krško, v sklopu počitniških delavnic za otroke in mladino potekala delavnica z naslovom "Moj prijatelj se je poškodoval". Na njej so udeleženci spoznavali ukrepe za nudenje prve pomoči ob najpogostejših poletnih poškodbah. Tako so spoznali povijanje rane ob morebitnem padcu s kolesa ali skiroja, kako oskrbeti odrgnine in kako postopati v primeru opeklin.

Otroci so se preizkusili v povijanju ran

Delavnico je vodila diplomirana medicinska sestra iz Zdravstveno vzgojnega centra Zdravstvenega doma Krško Mateja Zupanc. Kot nam je povedala, je bila nad odzivom otrok navdušena, saj so bili ti radovedni, predvsem pa jih je zanimalo povijanje ran in poškodb. Zupanc je prikazala različne tehnike oskrbe raznih poškodb, od poškodbe glave, do zloma roke ali noge, otroci pa so kasneje prikazano še sami praktično preizkusili. "Otroci so zelo lepo sodelovali, delavnica jim je bila zelo zanimiva, ker je tudi meni zelo v veselje", je povzela sogovornica.

Na počitniških aktivnostih tako najmlajši kot tudi malce starejši

V Večgeneracijskem centru Posavje vsako leto organizirajo brezplačne aktivnosti za otroke in mladostnike, kot nam je povedala vodja projekta Mojca Pompe Stopar, je odziv vsakoletno zelo dober. Pripravljajo razne tematske delavnice, ki jih bodo v prihodnosti zaradi povečanega obiska mladostnikov različnih starosti organizirali v skupine za najmlajše in tiste malce starejše. "Vendarle smo veseli, da lahko gostimo mlade, različnih starosti, ki na naših delavnicah delujejo v sožitju", je dodala Pompe Stopar.

večgeneracijski center posavje
krško
video

Pridružite se nam