Skip to main content
Sobota, 2. marec 2024
30.09.2022
18:34
NMP Krško, rešilec 112
Foto: arhiv ePosavje
Most na Borštu je zaradi visokega vodostaja Krke zaprt, sporočajo z Komunale Brežice. V petek so imeli v Posavju še tri intervencije, povezane s padavinami.

Zaprt most na Borštu

Kot pravijo na Regijskem centru za obveščanje Brežice, so padavine v zadnjih dneh poskrbele za kar nekaj aktivnosti po Posavju. Tako s Komunale Brežice obveščajo opopolni zapori mostu v naselju Boršt zaradi povečanega pretoka na reki Krki. Obvoz je urejen čez Krško vas ali čez Cerklje ob Krki.

Krmelj, Kostanjevica na Krki

Ob 7.21 je v naselju Krmelj v občini Sevnica zaradi obilnega deževja voda zalila kletne prostore Zdravstvene postaje. Na intervenciji so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Krmelj. Ob 8.46 CGP Krško postavi popolno zaporo cestišča na relaciji Kostanjevica na Krki-Zameško zaradi poplavljenega cestišča v neposredni bližini naselja Malence. Ob 9.54 v Kostanjevici na Krki gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Kostanjevica na Krki začeli z odstranjevanjem naplavin izpod mostu na reki Krki in z intervencijo bodo nadaljevali tudi v naslednjih dneh.

Gasilci na Leskovški cesti

Ob 15.56 so na Leskovški cesti v Krškem gasilci Poklicne gasilske enote Krško s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja v večstanovanjskem objektu.

Šest nujnih z 112

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali šest pozivov za nujno medicinsko pomoč.

brežice
ceste
vreme v posavju

Pridružite se nam

Novice iz Posavja