Skip to main content
Sobota, 13. april 2024
09.05.2023
13:38
Jezikova nedelja na Bohorju
Foto: Planinsko društvo Bohor Senovo
V organizaciji Planinskega društva Bohor Senovo in oskrbnice Koče na Bohorju so minulo nedeljo pred kočo na Bohorju izpeljali že 44. Jezikovo nedeljo.

Ocenjevali najdaljšega, najtežjega in najlepše okrašenega

KRŠKO "Lepo vreme je privabilo veliko število obiskovalcev, ki so lahko sodelovali s »svojimi« jeziki na tekmovanju za najdaljši, najtežji ali najlepše angažiran jezik ali pa samo uživali v dobri pijači, jedači in glasbi, v izvedbi ansambla Občutek. Prireditev je tradicionalno povezoval Anton Petrovič in s pomočjo strokovne komisije v sestavi Alojz Kranjc, Leon Omerzu in Boštjan Novak so skupaj ugotovili, da je bilo vseh 10 prijavljenih jezikov užitnih, kar je osnovni pogoj, da lahko jeziki sodelujejo v svojih kategorijah," so zapisali v Planinskem društvu Bohor Senovo.

Zmagali Vladimir Pajk, Mirko Pajek in Branko Uduč

Prvo nagrado v domiselnosti aranžiranja je osvojil Vladimir Pajk, 2. nagrado Brina Dimc in 3. nagrado Ivanka Požun. Najdaljši jezik (35 cm) je prinesel Mirko Pajek, najtežjega (2,68 kg) pa Branko Uduč. "Medalje in nagrade za najboljše je podelila oskrbnica Koče na Bohorju Jožica Omerzu. Uradni del prireditve se je zaključil okoli 12. ure, nato pa je sledilo zabavno druženje še pozno v popoldne. Zahvala vsem sodelujočim in obiskovalcem, da podpirajo družabno udejstvovanje na Bohorju," dodajajo planinci.

Fotogalerija (Foto: Planinsko društvo Bohor Senovo):

bohor
senovo
krško
fotogalerija

Pridružite se nam