Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
11.07.2023
21:20
Matura na Gimnaziji Brežice
Foto: Gimnazija Brežice
Na Gimnaziji Brežice imajo letos 8 zlatih maturantov. Maturo je uspešno opravilo 87 do 90 dijakov, ki so pristopili k pisanju mature. Prijave na jesenski rok so mogoče le še danes.

Rezultati mature na Gimnaziji Brežice

BREŽICE V ponedeljkovem jutru so bili znani rezultati spomladanskega dela opravljanja splošne mature. Na spomladanskem roku mature je bilo sicer uspešnih 87 od 90 dijakov gimnazije, ki so pristopili k pisanju. Generacija, katere gimnazijska leta je v veliki meri zaznamovala epidemija covida-19, je svoj zrelostni izpit dobro opravila.

Uspešnih 87 od 90 dijakov

Na današnji dopoldanski podelitvi maturitetnih spričeval v Viteški dvorani gradu Brežice je ravnatelj Uroš Škof dejal, da so dijaki z delom pokazali, da lahko k zastavljenemu cilju pripelje tudi njihova pot. "Na tej poti ste pokazali veliko znanja, truda, samodiscipline in tudi nadarjenosti. /.../ Medtem ko ste skozi ta leta pridobili znanje in veščine v šolskem okolju, je zdaj čas, ko boste stopili iz cone udobja in se soočili z realnostjo. Sprejmite te priložnosti, ki jih prinaša življenje, bodite odprti za nove izkušnje, prevzemite odgovornost za svoje odločitve in se iz vsake izkušnje učite. To je tisto, kar vas bo oblikovalo kot posameznike in vam omogočilo, da dosežete svoje cilje," je poudaril ravnatelj.

Rezultati mature na Gimnaziji Brežice

Osem zlatih maturantov - Zoja, Pija, Ajda, Katarina, Tjaša, David, Liza in Anika

O uspešnosti letošnje mature na Gimnaziji Brežice je Škof spregovoril v številkah. Na šoli so bili letos znova uspešni z 8 zlatimi maturanti. S pokazanim znanjem in več kot 30 osvojenimi točkami so se izkazali Zoja Bogovič, Pia Brečko, Ajda Ferlin, Katarina Frece, Tjaša Mavsar, David Omerzel, Liza Senica, Anika Simončič. Uspešno jo je opravilo 87 dijakov ali 96,7 % vseh maturantov, kar je višje od slovenskega povprečja (91,6 %). Postregel je z zanimivim podatkom, da imajo na brežiški gimnaziji 9,2 % vseh maturantov, ki so prejeli spričevalo s pohvalo, torej zlatih, slovensko povprečje na šolo, kjer so izvajali maturo, pa znaša 5,9 %. Prav tako je navedel, da sta bila brežiška maturanta Domen Planinc in Aleksandra Stojanović med štirimi dijaki v Sloveniji, ki so pri matematiki na osnovni ravni osvojili čisto vse možne točke. Maturantom je čestital tudi župan Občine Brežice Ivan Molan.

Za vse, ki so v spomladanskem roku pisali splošno maturo, danes začne teči tridnevni rok za elektronske vpoglede, ugovori pa so mogoči do 13. julija. Vsi, ki mature niso opravili ali pa bi želeli kako oceno popravljati, se morajo še danes prijaviti na jesenski rok mature do 11. julija, ki se bo začel 23. avgusta.

Gimnazija Brežice

gimnazija brežice
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja