Skip to main content
Petek, 1. december 2023
20.07.2023
22:40
Grmada, gozdna pot
Grafika: ePosavje.com
Na Grmadi in Mohorju v krški občini bodo kmalu dobili dve novi turistični pridobitvi. Izgradnjo paviljona na Mohorju načrtujejo že dalj časa, na Grmadi bodo uredili gozdno pot z najlepšim razgledom.

Na Grmadi bo gozdna pot

KRŠKO Na Mestni občini Krško do 3. avgusta zbirajo ponudbe za ureditev dve novi pridobitvi v sklopu ureditev turistične infrastrukture. Na Mohorju bodo uredili leseni paviljon s pogledom na dolino Save proti Sevnici in Kumu, nekaj kilometrov vzhodneje pa bodo na platoju na Grmadi uredili panoramsko točko z gozdno potjo in počivalnikom.

Panoramska točka Grmada

Kot so zapisali v projektu dokumentaciji, bodo novo panoramsko točko uredili s peš dostopom skozi gozd od Koče na Grmadi. "Gre za lokacijo s pogledom na Zdole in okoliške kraje, reko Savo, vse čez Hrvaško mejo. Peš dostopna pot skozi gozd, preko relativno strme brežine, se uredi čim manj invazivno, z minimalnim vplivom na obstoječa drevesa," dodajajo.

"Dodatno doživetje lokacije"

Nova točka bo namenjena "dodatnemu doživetju lokacije, posedanju in uživanju v razgledih. Zaključek poti skozi gozd, kjer se pogled na okolico odpre, se uredi kot izčiščena utrjena peščena površina, na zunanjo stran zamejena z lesenim pragom, v katerega so vdelani trije razglednimi tulci – smerokazi z okularji v vinsko rdeči barvi." En razgledni tulec bodo kot označevalec začetka poti do razgledne točke in info tabla, umestili tudi na začetku poti skozi gozd, ki se prične pod Kočo na Grmadi, pri igralni površini z gugalnico.

krško
grmada
sremič

Pridružite se nam

Novice iz Posavja