Skip to main content
V Posavju 5.8° C Sreda, 24. 2024
16.05.2023
11:04
Mejni prehod, letališče Cerklje ob Krki
Grafika: ePosavje.com
V Sloveniji imamo tri mejne prehode za mednarodni zračni promet. V Posavju si želijo, da bi na območju letališča Cerklje ob Krki vzpostavili še četrti mednarodni mejni prehod v državi.

Četrti mednarodni mejni prehod za zračni promet v državi?

BREŽICE V Sloveniji imamo tri mejne prehode za mednarodni zračni promet - na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana, na letališču Edvarda Rusjana v Mariboru in mejni prehod Sečovlje na letališču Portorož. V Posavju si želijo, da bi četrtega v državi dobili na letališču Cerklje ob Krki. In to točko so imeli na dnevnem redu ponedeljkove seje Sveta regije Posavje v Krškem.

Zadovoljni s šestmesečnim poskusnim obratovanjem

"To je že kar precej dolga pobuda. Vsako letališče v Sloveniji ima to mejno črto. Vemo, da je naše letališče Cerklje ob Krki civilno-vojaško letališče in sedaj je šest mesecev poskusno obratovalo," pravi brežiški župan Ivan Molan. In dodaja, da so bili z delovanjem letališča v tem času zadovoljni. "Letališče je delovalo brez težav. Zdaj je prišla napoved od policije, da nimajo pravne podlage za trajno obratovanje. In mislim, da je prav, da se to uredi in s tem Posavju ter vojaško-civilnem letališču Cerklje ob Krki da dodatna teža."

Gospodarstvo, turizem in druge dejavnosti

V letalskem centru je vse več letal, ki opravljajo različne naloge, pove župan in dodal, da bi se letališče v prihodnosti še dodatno razvijalo - "kar se tiče gospodarstva, turizma in drugih dejavnosti." Zdaj je na potezi Ministrstvo za notranje zadeve, da obravnava predlog Posavcev in četrti mednarodni mejni prehod za zračni promet tudi zakonsko uredi. "Sedaj pravijo, da je bilo to občasno v skladu z zakonom. Da pa ni osnovne za trajno, zato bi bilo potrebno dopolniti zakon," je zaključil Molan.

brežice
letališče cerklje ob krki

Pridružite se nam