Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
14.09.2023
12:33
Foto: ePosavje.com
Občina Sevnica je uspešno pridobila sredstva za izvedbo projekta »Po Jurkovih poteh«, v sklopu katerega so načrtovane nove posodobitve infrastrukture v okolici Tončkovega doma na Lisci.

Podpis pogodbe na Lisci

V torek, 12. septembra 2023, je ob 13. uri v Tončkovem domu na Lisci v Občini Sevnica potekal podpis pogodbe za izvedbo projekta »Po Jurkovih poteh«, v sklopu katerega so načrtovane nove posodobitve infrastrukture v okolici Tončkovega doma na Lisci z nadgradnjo promocijskega koncepta destinacije Lisca. Na predstavitvi projekta je župan občine Sevnica Srečko Ocvirk z direktorjem Komunale Sevnica Mitja Udovč podrobneje predstavil načrtovane investicije in njihovo vrednost.

Od Ministrstva za gospodarstvo prejeli nepovratna sredstva

Kot je povedal župan občine Sevnica Srečko Ocvirk, so od Ministrstva za gospodarstvo za projekt »Po Jurkovih poteh« pridobili 213.000 evrov nepovratnih sredstev. "S tem projektom izboljšamo okolico ureditve okoli Točkovnega doma na Lisci. Sledimo sodobnemu trendu v smeri digitalizacije, dostopnosti, tudi za e-kolesa. Izboljšujemo pogoje za avtodome, kot način obiska tukaj na Lisci. Številne manjše ureditve v kombinaciji tudi s promocijskimi mehkimi vsebinami, bodo zagotovo zelo pozitivno pripomogle k krepitvi destinacije Lisca. Hkrati pa je naša želja, da se turizem ne izvaja zgolj tukaj na Lisci, ampak da se prerazporedi in razprši po širšem pogorju Lisce".

Širitev turistične ponudbe v občini Sevnica

Kot je še dodal sevniški župan si bodo s projektom prizadevali spodbuditi predvsem pohodništvo in planinarjenje. "Nova plezalna pot oziroma plezalna stena, ki je nad malim pogorjem bo zagotovo pripomogla, da se bo turizem in pohodništvo ter planinarjenje širilo tudi v smeri proti Rudeniku. Naša želja pa je, da se širi tudi proti Lovrencu in Velikim Kozjem. Lovrenc izredno dobro obiskujejo številni planinci, zlasti konec aprila, v začetku maja, ko cveti encijan".

Komunala Sevnica se veseli sodelovanja in novih idej

Podjetje Komunala Sevnica, d. o. o., se je prijavilo na javni razpis naročnika, na katerem so bili uspešni in tako podpisali pogodbo, s katero so se zavezali, "da uredimo vsa tista dela, ki so predvidena po pogodbi in po popisu del, do 14. avgusta naslednje leto,"  je povedal direktor Komunale Sevnica Mitja Udovč. Kot je še dodal bo glavnina najvidnejših del, ki zajemajo gradbeno ureditev terase, ograje, nadstreška, vodne hiške, ter tobogane predvidoma realizirana še v letošnjem letu. Za čim boljšo in kvalitetno izgradnjo posodobitev v okolici Tončkovega doma na Lisci se bodo povezovali s stroko, ki ima z gradnjo tovrstnih projektov izkušnje, ter lahko ponudi nove ideje in znanja.

Lisca je priljubljena turistična destinacija

Direktorica Javnega zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti (KŠTM) Sevnica Mojca Pernovšek ugotavlja, da se največ vodenih turistično vodenih ogledov po mestu Sevnica zaključi na gradu. "Ko pa pogledamo, katera točka je najbolj obiskana, pa lahko izpostavimo Lisco. Zato, ker tukaj se dogaja veliko dogodkov, kolesarskih dogodkov, zelo aktivni so padalci. Veliko imamo pohodnikov, kolesarjev. Tudi takšni, ki se rekreativno ukvarjajo s športom čez celo leto". Prirejajo se tudi ostali zelo obiskani dogodki na Lisci, kot je npr. košnja na Lisci ali prireditev ob prazniku dela ob prvem maju, s čimer se turistično povpraševanje in število turistov na Lisci poveča.

sevnica
lisca

Pridružite se nam

Novice iz Posavja