Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
03.12.2022
21:04
Med jesenskimi šolskimi počitnicami so v manjši telovadnici Osnovne šole Boštanj uredili balvansko plezalno steno, s čimer je ta vključena v nacionalno mrežo plezalnih centrov in plezalnih sten.

V Boštanju nova plezalna stena

SEVNICA Nova pridobitev je namenjena učencem šole in drugim ljubiteljem balvanskega plezanja, skladno s pogoji, ki jih za uporabo šolskih športnih površin predpisuje šola. Na športnih površinah pred šolo je umeščena tudi manjša zunanja balvanska skala, namenjena mladim ljubiteljem plezanja.

44.991 evrov

Vrednost investicije je 44.991 evrov, za ureditev plezalne stene je Občina Sevnica uspešno pridobila sredstva Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, ki je na podlagi Javnega razpisa za izbor predlogov za sofinanciranje investicij v izgradnjo novih plezalnih centrov in plezalnih sten v letu 2022 investicijo sofinanciralo v višini 20.000 evrov.

"Plezalna stena v Osnovni šoli Boštanj je tako vključena v nacionalno mrežo plezalnih centrov in plezalnih sten za kakovostni razvoj plezanja kot rekreativnega in tekmovalnega športa," pravijo na Občini Sevnica.

Fotogalerija (Foto: Občina Sevnica):

sevnica
fotogalerija

Pridružite se nam

Zadnje novice