Skip to main content
Petek, 1. december 2023
24.08.2023
21:55
Priprave na novo šolsko leto na OŠ Brežice
Foto: ePosavje.com
Na Osnovni šoli Brežice v novem šolskem letu 2023/2024 pričakujejo okoli 960 učencev. Pričakujejo smo zapisali zato, ker starši še vedno vpisujejo otroke v novo šolsko leto.

Priprave na novo šolsko leto

"Priprave na šolsko leto so večplastne. Letošnje šolsko leto bo, tako kot vsako, zopet nekaj posebnega. Priprave potekajo na nivoju priprave prostorov, priprave kadra. Glede na to, da letos res še iščemo kader in smo komaj zagotovili dovolj kadra," je povedala ravnateljica OŠ Brežice mag. Marija Lubšina Novak.

Letni delovni načrti, izobraževanja

Priprave potekajo tudi na vsebinskem področju, kjer pripravljajo letne delovne načrte. "Tu je tudi priprava posameznih načrtov za predmete, za delo aktivov, skratka v vsebinskem delu. Priprave potekajo tudi s tem, da oblikujemo oddelke. Učitelji so se na šolo vrnili 22. avgusta. Načrtovali smo 21. avgusta, pa glede na to, da je bil 14. avgust dela prost dan, smo ga potem izkoristili še mi in bomo kljub temu opravili vse aktivnosti," dodaja. Ob tem na šoli potekajo tudi izobraževanja, na šoli imajo dve študijski skupini. "Vsak učitelj še posebej sodeluje v aktivu, imajo skupne priprave. V aktivu načrtujejo delo za delo oddelkov in pa seveda tudi delo aktiva čez celo leto."

Najštevilčnejša šola v občini Brežice

Do novega šolskega leta bodo na šoli imeli še nekaj popravnih izpitov. Ravnateljica dodaja, da bodo imeli na šoli nekaj novo priseljenih učencev, ki so se priselili. "Specifika naše šole je v tem, da še vedno vpisujemo učence, še vedno prihajajo na vpis, tako da čiste slike še nimamo. Lahko rečem, da je bilo čez poletje julija in avgusta zagotovo čez 20 novih vpisov," je povedala svetovalna delavka na OŠ Brežice Lidija Povh.

"Še danes pričakujemo nove vpise"

V novem šolskem letu so sprva načrtovali 914 učencev v rednem programu in 36 v programu nižjega izobraževanja. "Zagotovo bo številka večja, še danes pričakujemo nove vpise. Tako da bomo - podobno kot lansko šolsko leto- na šoli imeli okoli 960 učencev," dodaja.

brežice
šole v posavju

Pridružite se nam

Novice iz Posavja