Skip to main content
V Posavju 3.3° C Četrtek, 1. december 2022
01.10.2022
20:35
Foto: Občina Sevnica
Od začetka šolskega leta v Osnovni šoli Blanca pripravljajo šolske obroke v novi kuhinji, ki so jo obnovili v sklopu prve faze dogradnje in rekonstrukcije šole.

Nova kuhinja z jedilnico v veselje otrokom in zaposlenim

Investicijska vrednost celotne dograditve Osnove šole Blanca je 2.335.745,64 evrov in se financira iz občinskega proračuna. Ureditvena dela so potekala v poletnih mesecih. S prizidkom na vzhodu in delno reorganizacijo obstoječega objekta so urejeni primerni prostori za delovanje šolske kuhinje, povečani so prostori jedilnice in garderobe. V kleti so novo urejeni pralnica, shramba in prostori za hišnika. Prostori za potrebe kuhinje so razširjeni v dosedanje upravne prostore, ti pa so nadomeščeni v zgornjem nadstropju nad vhodnim delom.

V kuhinji dnevno pripravijo do 200 obrokov

Tako učenci in vrtčevski otroci kot tudi zaposleni so se razveselili nove pridobitve. Šolska kuhinja v enem dnevu pripravi tudi do 200 obrokov. Druga faza rekonstukcije šole, to je gradnja novega prizidka, med tem poteka skladno s terminskim planom. Dela bodo zaključena predvidoma v spomladanskih mesecih naslednjega leta.

Fotogalerija (Foto: Občina Sevnica):

(Občina Sevnica, eP)

šole v posavju
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi