Skip to main content
V Posavju 27.2° C Ponedeljek, 8. avgust 2022
21.07.2022
08:37
Gasilci, Krško
Foto: Mestna občina Krško
V teh dneh se na Primorskem borijo z ognjenimi zublji, v sredinem popoldnevu se je ogenj na območju Krasa nevarno približal nekaterim hišam. Pomoč je prišla tudi iz Posavja.

Na Kras tudi Posavci

KRŠKO Kljub temu, da so v torek na območju zahodne Slovenije razglasili zelo veliko požarno ogroženost naravnega okolja, se v tem delu države še naprej spopadajo z ognjenimi zublji. Požari na območju Kostanjevice na Krasu in Lokvice so se nevarno približali hišam in ogrožajo zdaj tudi osebno premoženje. V nedeljo je s Hrvaške na pomoč priletelo letalo za gašenje iz zraka canadair, na območju so helikopterji Slovenske vojske in Policije in več gasilskih ekip.

V sredo na pomoč 107 gasilcev iz Posavja

V sredo je na pomoč proti Primorski iz Posavja odšlo 107 gasilcev v 25 vozilih iz Gasilske zveze Sevnica, Gasilske zveze Krško, Gasilske zveze Brežice in občinskega gasilskega poveljstva Kostanjevica na Krki.

Fotogalerija (Foto: Mestna občina Krško):

Krčani

Z območja krške občine je v koloni odšlo 44 gasilcev z 12 vozili iz prostovoljnih gasilskih društev Leskovec pri Krškem, Velika vas, Senuše, Brege, Zdole, Krško, Videm ob Savi, Veliki Trn, Veliki Podlog, Podbočje, Raka, Smednik, Senovo, Veliki Kamen, Mali Kamen in Stranje.

Brežičani

Z območja občine Brežice se je na pomoč proti Primorski odpravilo 38 gasilcev iz 18 prostovoljnih gasilskih društev iz občine Brežice, gasilci iz PGD Brežice, Skopice, Cerklje ob Krki, Bizeljsko, Obrežje, Rigonce, Orešje, Bukošek, Krška vas, Pirošica, Mihalovec, Veliki Obrež, Župelevec, Križe, Sromlje, Rakovec, Spodnja Pohanca in Velika Dolina. Na Krasu je nova avtocisterna PGD Brežice, cisterni PGD Cerklje ob Krki in PGD Obrežje, gasilska vozila z vodo iz Krške vasi, Bukoška ter Spodnje Pohance ter vozilo za moštvo z Bizeljskega.

Gorelo pri Kerinovem Grmu

V sredo ob 12.25 je v bližini romskega naselja Kerinov Grm v občini Krško v naravi gorel odpadni material. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so manjši požar pogasili, o dogodku pa so obvestili vse pristojne službe.

Deset pozivov

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali deset pozivov za nujno medicinsko pomoč.

gasilci
sevnica
krško
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja