Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
13.11.2023
11:41
Foto: Goran Rovan
Na Studencu so v čast svetemu Martinu, največjemu prazniku vinogradnikov in vinarjev, letos že 22. pripravili Martinovo povorko.

Številni obiskovalci na Studencu

Na Studencu so v čast svetemu Martinu, največjemu prazniku vinogradnikov in vinarjev, letos že 22. pripravili Martinovo povorko. Na njej so člani Društva vinogradnikov Studenec predstavili vinogradniška opravila in običaje ter šege povezanimi z njimi.

Tudi letos je sončna sobota privabila številne obiskovalce, ki so lahko videli in okusili marsikaj. Seveda ni manjkalo dobrega vina, kljub temu, da letošnja letina ni bila tako obilna, zato pa toliko bolj kakovostna.

Fotogalerija (Foto: Goran Rovan):

Aktivnosti in koncert

V prostorih gasilskega doma so pripravili še lovsko razstavo, animacijo za mlade, v velikem šotoru so članice Aktiva žena Studenec pripravile različne jedi na žlico in peciva, tu so izpeljali tudi vinogradniške igre in krst mošta.

Zunaj na stojnicah je potekala degustacija vin in penin domačih vinogradnikov, tamkajšnja podružnična osnovna šola pa je ponujala palačinke in šmoren. Gostilna Janc je poskrbela za hrano in pijačo in veliko veselico, na kateri se je trlo obiskovalcev, saj so bili na odru že drugo leto zapored Modrijani.

martinovo
društvo vinogradnikov studenec

Pridružite se nam