Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
06.12.2023
07:40
Foto: Goran Rovan
V nedeljo, 3. decembra 2023, so na prireditvi Prižig prazničnih luči, ki je letos potekala na Trgu Matije Gubca, prižgali prazniče luči.

Prižig prazničnih luči

S prireditvijo Prižig prazničnih luči, ki se je letos z dolgoletne lokacije na Zatonu preselila na Trg Matije Gubca, se je v Krškem tudi uradno pričel veseli december. Na prvo adventno nedeljo so namreč prižgali praznične luči, ki so zasijale po vsem mestu.

Praznična prireditev

Zbrane na Trgu Matije Gubca so nagovorili predstavniki organizatorjev – direktorica Centra za podjetništvo in turizem Krško Kristina Ogorevc Račič, predsednik uprave družbe Kostak Miljenko Muha in župan Mestne občine Krško Janez Kerin, ki je s pritiskom na stikalo prižgal praznično razsvetljavo.

Fotogalerija (Foto: Goran Rovan):

Praznični program

Nastopili so Vila Eksena & superjunaki, ki so razgreli predvsem otroke, v nadaljevanju pa je za toplejše ozračje poskrbel glasbeni nastop skupine Vzrock ter topli napitki ter praznični slani in sladki prigrizki lokalnih ponudnikov. Pri organizaciji prireditve je s tehnično podporo sodeloval Kulturni dom Krško. Tudi tokratna prireditev je potekala pod sloganom MANJ plastike, VEČ trajnosti.

Tudi letos na lokaciji v Zatonu ostaja instalacija adventnega venčka, ki je postal razpoznaven element praznične okrasitve v Krškem, Mestni park Krško pa krasijo vilinska krila, ravno tako je bila vilinsko obarvana prireditev na Trgu Matije Gubca.

Fotogalerija (Foto: Mestna Občina Krško):

mestna občina Krško
veseli december

Pridružite se nam

Novice iz Posavja