Skip to main content
Petek, 22. september 2023
21.03.2019
08:58
Foto: arhiv ePosavje
Na spletnem sistemu enarocanje so nedavno objavili javno naročilo za širitev sistema avtomatizirane izposoje koles v občini Krško - KRČAN.

Nadgradnja sistema Krčan

Štiri nove postaje, na obstoječe tri pridejo nadstrešnice

Iz projektne naloge za širitev sistema KRČAN je razvidno, da bodo tri sedanje lokacije pri Občini Krško, železniški postaji in pri Šolskem centru Krško - Sevnica dobile štiri nove postaje. Tako sta na Vidmu načrtovani nova postaja na obrobju parkirišča pri hotelu City in v bližini trgovine Spar, drugo pa na nasprotni strani železniške postaje, na načrtovanem P+R parkirišču, v višini nekdanjega in bodočega pešmostu čez železniško progo.

V Zatonu in pred Zdravstvenim domom

Na desni strani Krškega je ena postaja predvidena na Dalmatinovi ulici, na zunanjem parkirnem prostoru pri dvonivojski parkirni hiši v Zatonu, druga postaja pa bo pred Zdravstvenim domom Krško, tik ob parkirišču za invalide pred vhodom v Zdravstveni dom. Postaje bodo imele 8 parkirno - priključnih mest, opremljenje bodo z elektro vtičnico za polnjenje drugih električnih koles, sistemu KRČAN pa bodo dodali 20 novih koles.

Nadstrešnice in aplikacija za mobilne telefone

Vse štiri nove postaje bodo nadkrite z nadstrešnico, ki jih bodo deležne tudi obstoječe tri postaje. Kot pravijo v projektni nalogi, želijo ob tem nadgraditi tudi informacijski sistem izposoje koles z aplikacijo za pametne telefone, ki bo uporabnikom sistema omogočila enostaven vpogled v razpoložljivost koles po posameznih izposojališčih.

(bš)

krško
krčan

Pridružite se nam

Novice iz Posavja