Skip to main content
V Posavju N/A° C Sreda, 17. april 2024
14.02.2023
22:56
Tamara Vonta
Foto: ePosavje.com
V našem studiu smo se pogovarjali s poslanko Tamaro Vonta (Gibanje Svoboda). Kot pravi, se v tem mandatu ne ukvarjajo toliko z mediji kot celoto, ampak predvsem z enim medijem.

Javna RTV

KRŠKO S posavsko poslanko Tamaro Vonta smo se v pogovoru, na ePosavje TV bo na sporedu po današnji oddaji Posavski tednik in na našem Youtube kanalu, dotaknili tudi medijskega področja. "Žal se v tem mandatu ne ukvarjamo toliko z mediji kot celoto, z vsemi mediji, ampak se ukvarjamo predvsem z enim medijem, predvsem z javno ERT teve. In to je dejansko, moram reči, zdaj, v tem prvem letu vlade zagotovo eno glavnih področij na področju kulture," pravi Vonta.

"Stvari niso rožnate"

In nadaljuje, "da stvari niso rožnate. Večkrat sem že poudarila, da pri RTV-ju je dejansko podobno kot pri ostalih temah, o katerih sva govorili in zakaj? Tudi na RTV-ju se je dogajalo to, da se je leta in leta vedelo, da obstajajo težave - takšne in drugačne. Ampak dejansko je veljalo, da kdor se loti zakona o RTV, kdor se loti RTV-ja, bo tako ali tako izgubil volitve."

Pogovor bo na ePosavje TV na sporedu po oddaji Posavski tednik (20:00).

"To je na nek način državni udar"

"Vsi predlogi zakonov o RTVju, so zelo klavrno končali"

Po njenem tisti, ki se loti RTV-ja, izgubi tudi v javnomnenjskih raziskavah, na podpori javnega mnenja. "Če pogledamo zgodovinsko, kaj se je dogajalo z vsemi predlogi zakonov o RTV, ki so prišli v javnost, vidimo, da so vsi zelo klavrno končali. Lahko se vprašamo, zakaj. In zelo hitro tudi dobimo odgovor. Spet smo mogoče tam, da je vsem ustrezalo takšno dokaj kaotično stanje, v katerem so lahko ribarili," dodaja sogovornica.

"Vsem je ustrezalo dokaj kaotično stanje, v katerem so lahko ribarili"

Del pogovora o dogajanju na javnem medijskem servisu RTV Slovenija pa je zaključila z besedami: "Verjamem, da se ne bodo vsi z mano strinjali, ampak nič zato. Moje osebno prepričanje je, da to, kar se dogaja v zadnjem letu ali pa tudi že prej tam... Kar se je pa začelo dogajati leta 2020 na RTV-ju, je za mene na nek način državni udar."

eposavje tv
krško
politika

Pridružite se nam