Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
21.08.2023
13:08
Najbolj bograč je skuhala ekipa z Velikega Trna
Foto: Anton Hruševar
V Kobilah so na pobudo in z investicijsko pomočjo Mestne Četrti Leskovec pri Krškem na igrišču v Kobilah pretekli vikend izvedli prvo tekmovanje v kuhanju bograča.

Bogračijada v Kobilah

KOBILE V spretnosti kuhanja so se pomerile ekipa iz Kobil, Senuš, Ravni in Velikega Trna - Dolce. Pri bograču je pomembno, da se poleg začimb in krompirja uporabi za pripravo tri vrste mesa. Od govedine naj bi bil bočnik, divjačinski je lahko srna, jelen ali divji prašič ter svinjina - pleče ali stegno. Tudi tokrat so imeli sodniki pri ocenjevanju - ocenjevali so barvo in gostoto, aromo in okus, dokaj zahtevno delo, saj so bili vsi okusni za malenkost pa je izstopal bograč ekipe z Velikega Trna.

Fotogalerija (Foto: Anton Hruševar):

Iz rok predsednika sveta Mestne četrti Leskovec pri Krške Jožeta Olovca so kot zmagovalna ekipa prejeli pokal, ostale ekipe pa kolajne z znakom deteljice. Po podelitvi in pokušini tako zmagovalnega kot ostalih bogračev se je predsednik zahvalil vsem za trud in sodelovanje, prisotne pa povabil na naslednjo bogračijado v letu 2024. Naslednje leto želijo takšno prireditev izvesti kot srečanje štirih krajevnih skupnost: Senuš, Velikega Trna, Gore in Leskovca pri Krškem, izvedli pa jo bi v maju ali avgustu.

Anton Hruševar

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja