Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
19.04.2023
21:10
Najlepši verzi za rojstni dan
Najlepši verzi za rojstni dan
Čestitke za rojstni dan so lahko preproste, v katere zapišemo sočutne in navdihujoče besede, ki jih izrečemo slavljenki ali slavljencu na njihov posebni dan.

To je tudi ena izmed priložnosti, ko si lahko vzamemo čas, da izrazimo svoje občudovanje, hvaležnost in ljubezen do naših najdražjih.

Vendar pa lahko pisanje čestitke za rojstni dan prinese tudi izzive, saj morda ne vemo, kaj bi napisali v čestitko. Tukaj so nekateri nasveti, na kaj morate biti pozorni, ko pišete čestitko za rojstni dan.

Rojstni dnevi so posebne priložnosti, ki jih praznujemo ob dnevu, ko se je rodil nekdo, ki nam je blizu. To je čas, ko se zberemo s prijatelji in družino, da proslavimo njihovo življenje in jim skozi kratka voščila za rojstni dan zaželimo zdravja, sreče, uspeha, ljubezni in vsega najboljšega v prihodnosti. V nadaljevanju vas čakajo lepi in univerzalni rojstnodnevni verzi za 18 let, ki so enako primerni kot verzi za 50 let (abrahama).

Voščila za rojstni dan

Eden pomembnejših vidikov praznovanja rojstnega dne so voščila za rojstni dan. To s  iskrena sporočila, s katerimi izražamo svojo ljubezen, naklonjenost in hvaležnost do osebe, ki praznuje. Voščila so lahko preprosta, dolga, poetična, zabavna ali šaljiva, najpomembneje pa je, da prihajajo iz srca.

Svoje želje lahko izrazimo na več različnih načinov, še vedno pa so eden najbolj priljubljenih voščilnice in najlepši verzi za rojstni dan. Ne glede na način izražanja, pa je najpomembnejše čustvo, ki se skriva za željami. Čeprav so so rojstni dnevi čas za praznovanje in veselje, pa so tudi priložnost, da ljudem, ki so nam blizu, izkažemo hvaležnost za njihovo prisotnost v našem življenju.

Voščila za rojstni dan

Lepa voščila za rojstni dan, primerna za vse starosti

»Naj ti rojstni dan privleče mnogo smeha, sonca, sreče, takšne, ki je ne pobriše nikdar več iz tvoje hiše!«

 »Ne nazaj, v bodočnost se ozri, pozabi življenja delo in skrbi, radosti nove si odkrij, saj samo enkrat človek le živi.«

»Življenje je kot knjiga; včasih strani so žalostne in sive, včasih mavrične, igrive. Naj tvoja knjiga le lepe strani obrača, ti vso dobroto poplača. Naj na teh straneh so zdravje, ljubezen in sreča, naj nobena stran ne bo boleča.«

»Naj te vsako jutro prebudi veselje do življenja,pogum za nove izzive in nasmeh tistih, ki ti polepšajo življenje.«

Unikatna voščila za rojstni dan

»Naj bo tvoj dan poln ljubezni, veselja, smeha in nepozabnih spominov. Želim ti, da se ti uresničijo vse tvoje sanje in da si vedno obdan/a s pozitivno energijo. Naj bo naslednje leto tvojega življenja polno novih izkušenj, zanimivih priložnosti in uspehov. Naj te spremljajo zdravje, sreča, mir in ljubezen. Vse najboljše!«

Izvirna voščila za rojstni dan

»Vsako leto ob tem času rojstni dan praznuješ,
Sporočila, lepe želje s pošto pričakuješ.
Enkrat letno v ta namen prijatelje povabiš,
Na ljudi, ki so ti blizu, tudi ne pozabiš.
Ali uresničila so se pričakovanja?
Je življenje izpolnilo, kar srce ti sanja?
Brez želja, brez upanja turobno je življenje!
Od skrbi, strahov in dvomov se rodi trpljenje.
Le najlepše, le najboljše naj se ti dogaja!
Jutri, vsak dan, vse življenje mir naj te obdaja!
Še veliko, zdravja, sreče, vsega polne sklede,
Ena pa ljubezen prava naj srce zasede!«

»Aktivno so minila tvoja leta,
Bila so čudovita, pestra, doživeta.
Resnici in dejstvom se ne da uiti,
Abrahama pred vrati ne moreš več pustiti.
Hrabro podaj mu zdaj roko,
A čeprav pri srcu ti malo je tesno,
Mirno zaživi zdaj v nova, še lepša desetletja!« 

Na spletni strani odljudi.si si lahko preberete največjo zbirko verzov in misli za rojstni dan.

oglasna novica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja