Skip to main content
Sreda, 27. september 2023
12.09.2023
10:02
Šrajbarski turn v Leskovcu pri Krškem
Foto: ePosavje.com
Oživitev Šrajbarskega turna, dvorca na koncu Rostoharjeve ulice v Krškem, ima dolgo brado. Vse od 6. decembra 2007 in podpisanih protokolov o sodelovanju države in občine Krško.

Eden od podpisanih protokolov

Takratni minister za obrambo Karl Erjavec, minister za gospodarstvo Andrej Vizjak in krški župan Franc Bogovič so 6. decembra 2007 podpisali šest protokolov sodelovanja Občine Krško in Vlade Republike Slovenije, oz. ministrstev v njenih sestavi. Eden izmed teh protokolov je bil tudi "protokol o financiranju obnove gradu Leskovec (Šrajbarski turn)", ki so ga podpisali Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za gospodarstvo, ARAO - Agencija za radioaktivne odpadke in Občina Krško.

Pogodba z izvajalcem obnove je že podpisana

Projekt obnove Šrajbarskega turna bo v teh dneh dobil nov zalet, že prihodnji teden bodo namreč delovne table oznanile obnovo. "Zahvaljujoč prizadevanju naše poslanke v Državnem zboru in predsednice odbora za kulturo, Tamara Vonta, smo uspeli pridobiti podporo Ministrstvo za kulturo. Pogodba z izvajalcem je že podpisana, glavnina del bo pod streho že letos, restavratorske ekipe pa so že na terenu, da dokumentirajo freske in pripravijo vse za sanacijo strehe," so zapisali v Gibanju Svoboda Krško.

leskovec pri krškem
krško

Pridružite se nam