Skip to main content
V Posavju 4.3° C Sreda, 24. 2024
28.10.2022
09:56
Foto: Nataša Avšič Bogovič
Poslanka mag. Nataša Avšič Bogovič je v Državnem zboru Republike Slovenije sprejela veleposlanika Republike Hrvaške mag. Borisa Grigića.

Nataša Avšič Bogovič sprejela hrvaškega veleposlanika

Poslanka v Državnem zboru Republike Slovenije je 25. oktobra kot predsednica Parlamentarne skupine prijateljstva z Republiko Hrvaško, ki je bila ustanovljena 5. oktobra, v državnem zboru sprejela veleposlanika Republike Hrvaške mag. Borisa Grigić. "Izrazila sem zadovoljstvo, da sva že takoj na začetku mojega mandata našla čas za srečanje in izrazila pričakovanje, da bo sodelovanje med Skupino prijateljstva in veleposlanikom uspešno ter naslovila željo, da se čimprej sestanemo tudi s hrvaško parlamentarno skupino za prijateljstvo s Slovenijo," je sporočila.

Z veleposlanikom sta se dotaknila aktualnih tem, pomembnih za obe državi, kot so energetska in prehranska draginja, posledično inflacija, vojna v Ukrajini ter nekaterih odprtih vprašanj med državama.

"Osebno se bom zavzemala, da se odnosi med državama ne bi ohladili"

"Izrazila sem zadovoljstvo, ker so trenutni bilateralni odnosi med državama prijateljski, sodelovalni, intenzivni in tudi s pozitivno dinamiko, še posebej na področjih, kot so nudenje pomoči med državama v primeru naravnih nesreč (potres, poplave, požari), sodelovanje na področju odpiranja tem na področju v energetiki, soočanje z migracijskimi tokovi, širitev EU ter napredek regije Zahodnega Balkana," je ob tem sporočila Nataša Avšič Bogovič.

Kot je še dodala, se bo osebno zavzemala, da se "odnosi med državama ne bi ohladili, kar se je v preteklosti že dogajalo. Vemo pa, da to negativno vpliva predvsem na življenje prebivalstva ob državni meji."

državni zbor
nataša avšič bogovič

Pridružite se nam

Novice iz Posavja