Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
24.10.2023
13:28
Foto: Občina Brežice
Župan občine Brežice Ivan Molan si je v nedeljskem dopoldnevu ogledal mejni prehod Rigonce in vas Rigonce.

Ogled mejnega prehoda Rigonce

Župan občine Brežice Ivan Molan si je v nedeljskem dopoldnevu z ministrom za notranje zadeve Boštjanom Poklukarjem in generalnim direktorjem policije Senadon Jušičem ter poslanko Natašo Avšič Bogovič ogledal mejni prehod Rigonce in vas Rigonce.

Na meji so se seznanili z delom policistov pri nadzoru notranje meje s Hrvaško, ki jo je Slovenija vzpostavila v soboto. Istega dne je Slovenija vzpostavila še mejnih nadzor z Madžarsko. Slovenija je nadzor notranje meje EU z južno in vzhodno sosedo uvedla v luči povečanih terorističnih tveganj. Sprva bo trajal do 30. oktobra, nato ga lahko vlada podaljša.

''Policija vnovičen nadzor na meji s Hrvaško in Madžarsko opravlja dobro, vstop v Slovenijo je od sobote zavrnila 20 osebam,'' sta ob obisku mejnega prehoda Obrežje povedala minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalni direktor policije Senad Jušić.

Minister je še poudaril, da policija na meji izvaja selektivno kontrolo, a je njeno delo učinkovito. Krajani Rigonc so ob obisku povedali, da pozdravljajo sprejete ukrepe. Minister Poklular pa jim je obljubil, da bodo ukrepe izvajali tako, da bodo čim manj moteče za domačine.

brežice
mejni prehod
policija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja