Skip to main content
Četrtek, 22. februar 2024
28.04.2023
12:46
Zdravstveni dom Krško
Foto: arhiv ePosavje
Nujna medicinska pomoč (NMP) Zdravstvenega doma Krško se bo s sredo, 3. majem, vključila v Dispečersko službo zdravstva Slovenije. Aktiviranje ekip se po novem vodi izključno prek številke 112.

Aktiviranje ekip NMP izključno prek številke 112

KRŠKO Kot so sporočili iz Zdravstvenega doma Krško, se s 3. majem 2023 v sistem dispečerske službe zdravja vključuje tudi enota nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Krško. To pomeni, da bo aktivacija nujne medicinske pomoči potekala izključno preko dispečerske službe in enotne telefonske številke 112. S tem se bo tudi ukinila telefonska linija 07/4880214.

Nujni klic bo sprejel zdravstveni dispečer

Nujni telefonski klic bo sprejel zdravstveni dispečer, ki bo po pridobitvi podatkov o kraju intervencije, telefonski številki ter informacij o bolezni ali poškodbi, po potrebi predal intervencijo v izvajanje, sočasno pa podal navodila za oskrbo pacienta do prihoda enote nujne medicinske pomoči. Po potrebi bo s klicateljem ostal na liniji ves čas do prihoda ekipe na kraj dogodka.

NMP Krško, rešilec

344 kvadratnih kilometrov in 28.286 prebivalcev

Enota nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Krško pokriva teren s 344 km2 in 28.286 prebivalci. "Nujna medicinska pomoč deluje 24 ur dnevno, skladno s Pravilnikom o službi nujne medicinske pomoči imamo organizirani 2 ekipi nujnega reševalnega vozila (NRV), ki ga sestavljata diplomirani zdravstvenik in zdravstveni reševalec NPK. V eno od ekip se vključuje zdravnik 24 ur dnevno," dodajajo v Zdravstvenem domu Krško.

Naloga ekip nujne medicinske pomoči je, da v najkrajšem možnem času začnejo nuditi nujno medicinsko pomoč pacientu, ga oskrbijo, in ga, če je to potrebno, v najkrajšem možnem času prepeljejo v javni zdravstveni zavod.

Lokacija še naprej ostaja v Zdravstvenem domu Krško

Lokacija ambulante nujne medicinske pomoči še naprej ostaja v prostorih Zdravstvenega doma Krško. V Krškem pravijo, da je dežurna ambulanta organizirana ob dela prostih dnevih med 8. in 13. uro.

Če je urgentna ambulanta zaprta, pokličite na 112 ali poiščite pomoč v Brežicah ali Novem mestu

"Kadar so vse ekipe nujne medicinske pomoči zasedene s posredovanjem na terenu, je urgentna ambulanta nujna medicinska pomoč Krško zaprta. V tem primeru pokličite 112 ali poiščite pomoč v Urgentni center Brežice ali Urgentni center Novo mesto. Naročanje nenujnih reševalnih prevozov je možno na telefonski številki 07 488 0 200 med delavniki od ponedeljka do četrtka med 7. in 20. uro, ter ob petkih med 7. do 15. uro," dodajajo.

nmp krško
krško
zdravstveni dom krško
zdravje

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja