Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
06.01.2023
22:33
Obnova atletskega stadiona v Radečah
Grafika: Google
V Radečah so lansko jesen začeli z obnovo atletskega stadiona pri Osnovni šoli Marjana Nemca. Izvajalec je moral zaradi decembrskih vremenskih razmer dela prekiniti, zdaj je znan nov datum.

"Skrajni rok za izvedbo vseh pogodbenih obveznosti je 1. junij 2023"

RADEČE Na območju atletskega stadiona v Radečah so jeseni začeli z gradbenimi deli, v sklopu katerih bodo površino tenisit zamenjali s sintetično prevleko, tartanom. Za prenovo stadiona so se odločili tudi zato, ker je tekaška steza prekratka glede na usmeritve in zahteve. Krog je namreč dolg dobrih 350 metrov, steza pa ima napačne radije na krivinah ter prekratek iztek na kratkih progah.

Kaj vse bodo uredili?

V sklopu projektna bod uredili stadion s štirimi stezami za dolge proge, šest stez za tek na 60, 100 in 110 metrov, metališči za kroglo in kopje, uredili bodo splošno vadbeno površino. Šest kratkih prog bodo na zahodni strani stadiona potisnili proti brežini, na vzhodni strani pa bodo brežino preoblikovali, da bo iztek v cilju teka za vse proge 15 metrov.

Na zunanji strani bodo tekaško progo opremili z navadnimi betonskimi robniki, na notranji strani pa bodo uredili odvodnjavanje prek kanalet v javno kanalizacijsko omrežje. Brežine bodo ozelenili z avtohtonimi rastlinami z močnejšo koreninsko sestavo, na dnu pa bodo uredili drenažo. 

Konec novembra so prekinili gradbena dela

V začetku decembra so z izvajalcem gradbenih del podpisali aneks, s katerim so podaljšali rok za dokončanje vseh del. Tako so 25. novembra v gradbeni dnevnik zapisali, da so zaradi vremenskih razmer prekinili izvajanje del do trenutka, ko bodo vzpostavljeni ustrezni pogoji za nadaljnjo izvedbo obnove stadiona. V aneksu so zapisali, da bodo z gradbenimi deli nadaljevali "nemudoma po tem, ko bodo vremenske razmere, zaradi katerih je bila izvedba del začasno prekinjena, dopuščale izvedbo preostalih del." In dodali, da je skrajni rok za izvedbo vseh pogodbenih obveznosti zdaj 1. junij 2023.

atletika
radeče

Pridružite se nam