Skip to main content
V Posavju 8.2° C Ponedeljek, 22. 2024
17.01.2023
12:58
17. januar 2023
Grafika: ePosavje.com
V posavskih krajih nad 300 metrov so se zbudili v torkovo jasno jutro, v dolini so obstali v megli. Zdaj je megla prišla tudi v višje lege, z njo pa kmalu nova pošiljka padavin.

Nova pošiljka padavin - nekaj kot sneg, nekaj kot dež

Nad večjim delom Evrope je obsežno ciklonsko območje, nad severnim Sredozemljem nastajajo padavinska območja, ki občasno vplivajo tudi na vreme pri nas. Po jasnem torkovem jutru se je nad jugovzhod države znova pripeljalo več vlage, jugovzhodnik se je spremenil v veter vzhodne smeri, od jugozahoda so se začele pojavljati padavine.

Vremenoslovci pa: "Lahko bo zagrmelo"

Vremenoslovci pravijo, da bo do večera po nižinah deloma deževalo, deloma snežilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 4°C. Proti večeru se bodo padavine okrepile in marsikje v notranjosti Slovenije bo snežilo. Ponoči bodo padavine oslabele, še se bodo pojavljale krajevne plohe, lahko kje tudi zagrmi. Najnižje jutranje temperature bodo okoli 0°C.

Nevihte nad Jadranom in bliskanje v Posavju

V ponedeljkovem večeru so se na območju severnega Jadrana okrog Krka pojavljale nevihte, nekaj bliskov je čez Gorski kotar prišlo tudi na drugo stran meje, zaradi megle in nizke oblačnosti se je svetloba razpršila in "fotografiranje z bliskanjem" ste lahko zvečer opazili tudi v Posavju.

Koliko padavin bo padlo?

Po zagonu vremenskega modela Aladin bi lahko pozno popoldne na območju jugovzhodne Slovenije padlo okrog 15 milimetrov padavin. Ali in kako se bodo spremenile iz dežja v sneg (in obratno), bo odvisno od intenzitete padavin ter mejnih temperatur na določenih nadmorskih višinah.

Vreme, 17. januar 2023

V sredo otoplitev, v četrtek novo vremensko dogajanje

V sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem na zahodu in jugu bodo nastajale krajevne plohe, lahko bo tudi zagrmelo. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter, tako bodo najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 8, ob morju do 10 °C. 

Ohladilo se bo

Že v četrtek nas čaka nov padavinski dogodek. Ob severnem vetru se bo deževje spremenilo v sneg. Največ padavin, a še zdaleč ne toliko kot v ponedeljek in v torek, bo v noči s srede na četrtek. Rahlo sneženje se bo nadaljeval tudi v četrtek. V nadaljevanju tedna bodo najnižje temperature okoli -2°C, najvišje pa ne bodo presegle 2°C.
 

vreme v posavju
brežice
krško
sevnica
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Novice iz Posavja