Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
07.06.2023
21:59
Cviček iz Kleti Krško
Foto: ePosavje.com
V Kleti Krško so v sredo predstavili novo strategijo in identiteto Cvička Kleti Krško. Kaj je novega in kako boste lahko tega dolenjskega posebneža iz Kleti Krško našli na policah?

Podobo Cvička približali sodobnemu potrošniku

"Lansko leto smo pričeli z nekoliko širšo kampanjo na temo strategije trženja dvojčka in glede na to, da smo prenavljali skozi leta prenovili samo vsebino in jo približali bolj sodobnemu potrošniku, je bil skrajni čas, da razmišljamo tudi o zunanji podobi. In to smo danes razkrili, predstavili pred našimi prijatelji, pred novinarji," je ob tem povedal direktor Kleti Krško Jure Grubar.

"Cviček je sodobno trendovsko vino"

"Kar je cviček pokazal, je to, da je to sodobno trendovsko vino. Nismo alkoholno in nizkokalorično, primerno za vsak trenutek. Na drugi strani ne zanemarjamo tradicije. Vemo, da je to zapuščina naših dedkov. Da je to vino, ki je ustvarilo našo krajino, ki je postavilo Dolenjsko, ki je zgradilo marsikatero klet, da lahko danes napreduje tudi ostalimi vini in se kot takega ne smemo sramovati," je še povedal Grubar. Direktor Kleti Krško si želi, da Cviček preživi in živi naprej ter da ga bo sprejel tudi sodobni potrošnik.

Nova podoba sveža, edinstvena, sodobna

Klet Krško je k sodelovanju povabila podjetja Aklih, Domen Gregorčič je sodeloval pri prenovi identitete cvička. "Naša naloga je bila predvsem razumeti sodobnega pivca, razbiti stereotip o cvičku in temu primerno vizualizirati, razviti entiteto cvička. To upam, da nam je uspelo. Čas bo pokazal svoje, a nova podoba je to, kar naj bi odražal cviček. Sveža, edinstvena, sodobna," dodaja Gregorčič.

Gregorčič: "Vinska etiketa izstopa"

Na svoji podobi je zelo minimalistična, kar je za sodobnega potrošnika pomembno, da cviček hitro prepozna, še pravi Gregorčič. "Vidijo se sledi Posavja in Dolenjske, kjer je vinorodni okoliš. Vinska etiketa izstopa, ni tipično vinska etiketa, kar je v kontekstu za pijačo kot cviček tudi ni edinstven. To so bolj kot ne stebri etikete."

vinogradništvo
krško
cviček

Pridružite se nam

Novice iz Posavja