Skip to main content
Četrtek, 22. februar 2024
23.02.2023
09:31
Novi predsednik pustne vlade Prforcenhaus
Foto: Anton Hruševar
Tudi letos je prišel čas, ko se je dosedanji predsednik pustne vlade Prforcenhaus poslovili od predsedstva in prepustil mesto novemu predsedniku.

Novi predsednik pustne vlade Prforcenhaus 

KOSTANJEVICA NA KRKI Po krajši predstavitvi srečnih in nesrečnih anekdot Kostanjevičanov v lanskem letu, je na ponedeljkovem občnem zboru Prforcenhausa besedo dobil dosedanji predsednik Boštjan Punčuh, ki je navzočim gledalcem predstavil lanskoletno delovanje društva.

Kdo je pravi Kostanjevičan?

Predsednik Prforcenhausa mora biti s srcem pravi Kostanjevčan, ali pa v Kostanjevici živeti vsaj 20 let. Po bogatem veselem kulturnem programu od vedeževalke, učitelja ginekologa in ter glasbenem in plesnem nastopu je nastopil čas za izvoltiev novega predsednika. Kot je v Kostanjevici na Krki to skoraj pa že običaj, so pod rahlo prisilo na oder prinesli novega predsednika.

Fotogalerija (Foto: Anton Hruševar):

Demokratično izvolitev so primerno obeležili

Novi predsednik Prforcenhausa je postal Primož Sintič, novo izvolitev so po oblačenju in prebrani prisegi tudi primerno zalili. Po vseh čestitkah in napotkih v času vladanja so se vsi skupaj napotili v gostišče Žolnir, kjer se je rajanje in ples v maskah nadaljevalo "do zore."

Anton Hruševar

šelmarija
prforcenhaus
kostanjevica na krki
fotogalerija

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja