Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
08.11.2023
14:28
Foto: ePosavje.com
V torek, 7. novembra 2023, je v Dvorani Alberta Felicijana na Gradu Sevnica potekala tiskovna konferenca Občine Sevnica pred občinskim praznikom.

Sevniški občinski praznik

SEVNICA Uvod v svečano praznovanje sevniškega občinskega praznika smo pričeli z včerajšnjo novinarsko konferenco, ki je potekala v Dvorani Alberta Felicijana na Gradu Sevnica. Župan Srečko Ocvirk je skupaj s podžupanom Janezom Kukcem in novo direktorico občinske uprave Jerico Lipec predstavil dosežke minulega leta in pogled v prihodnost občine.

"Letošnje leto je prineslo svoje posebnosti in izzive, kot je na primer inflacijski pritisk, ki se odraža v višjih stroških in izvajanju občinskega proračuna," je povedal župan Ocvirk, ki ostaja optimističen glede stabilnosti lokalnega gospodarstva in nizke brezposelnosti.

Poudarjena je bila tudi uspešnost pri pridobivanju evropskih sredstev, s katerimi so zaključili tri pomembne kohezijske projekte: izgradnjo nadvoza z rondojem v Šmarju, izboljšave hidravličnih sistemov za boljšo vodooskrbo in razširitev kanalizacijskega sistema. Pohvalno je bilo omenjeno tudi pridobljeno financiranje za Jurkovo učno pot na Lisci. Skupna vrednost investicij v letu 2023 znaša kar 14,4 milijona evrov.

Infrastrukturne izboljšave

Prihodnji načrti občine so še vedno usmerjeni v trajnostni razvoj. Župan je izpostavil izboljšave v prometni infrastrukturi, kot so varnostni ukrepi za kolesarje in pešce, ureditev parkirnih prostorov in povezovanje javnega potniškega prometa, vključno z novim sistemom izposoje električnih koles.

Na področju gospodarstva so ključni prostorski načrti in opremljanje poslovnih con, kjer je posebej omenjena PC Šmarje in prihajajoče delo v PC Blanca ter PC Krmelj.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Uspehi šolarjev in digitalizacija

V izobraževanju pa se lahko pohvalimo z uspešno integracijo vseh vpisanih predšolskih otrok, nadgradnjo infrastrukture osnovnih šol in načrtovanjem novih šolskih objektov. Direktorica občinske uprave, Jerica Lipec, je poudarila pomen zakonitosti, strokovnosti in osebnega pristopa v upravi, s posebnim poudarkom na učinkovitem elektronskem poslovanju.

Za konec je podžupan Kukec napovedal podelitev občinskih priznanj, ki se bodo svečano izročila na osrednji proslavi 10. novembra.

sevnica

Pridružite se nam