Skip to main content
V Posavju 12.6° C Četrtek, 23. marec 2023
06.03.2023
10:34
O raznolikih odnosih z Melito Zagorc Vegelj
Foto: Knjižnica Brežice
V četrtkovem popoldnevu, 2. marca 2023, so v Dvorani Savice Zorko v Knjižnici Brežice gostili Melito Zagorc Vegelj.

O raznolikih odnosih z Melito Zagorc Vegelj 

BREŽICE Melita Zagorc Vegelj je univerzitetna diplomirana psihologinja in psihoterapevtka stažistka zakonske in družinske terapije. V vseh letih njenega raznolikega delovanja in izobraževanja so v središču bili in so to še vedno odnosi med ljudmi – med učenci, učenci in starši, v kolektivu, družini, med partnerjema.

Odnos med staršema zaznamuje vzgojo otroka je bil naslov predavanja, s katerim smo nagovorili širšo javnost. Predavateljica je uvodoma izpostavila vprašanje »Kakšno družino si jaz želim?«, v dobri uri druženja pa smo zbrani prisluhnili vsebinam, kot so razvojne faze družine in otroka, vloga matere in očeta ter njunega odnosa, konflikt med staršema, varna navezanost, postaršenje otroka, odnos s starimi starši in razveza partnerjev.

Fotogalerija (Foto: Knjižnica Brežice):

Izpostavljeni so bili tako izzivi kot tudi priložnosti našega tovrstnega vsakdana. Zbrani pa smo pritrdili pomenu skrbi zase in temu, kako pomembno je, da se imamo v vlogi starša dobro. Ob vsem tem pa je pr(a)va odločitev lahko tudi terapija. Slednje – individualne, partnerske in družinske – predavateljica izvaja v domačih Brežicah. Vse to pa sklene z vodilom »Pogovoriva se«.

Mateja Kus, Knjižnica Brežice

knjižnica brežice
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja