Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
01.06.2023
12:39
Dobrodelno okrog Slovenije
Foto: DOS
Občina Brežice je postala ambasadorka projekta Dobrodelno okrog Slovenije.

Ambasadorka projekta Dobrodelno okrog Slovenije

BREŽICE Največji vseslovenski humanitarni kolesarski dogodek ''Dobrodelno okrog Slovenije'' povezuje slovenske kraje, občine, ljudi, društva ter v ospredje postavlja ''Človek človeku – človek''. DOS karavana v petih dneh prekolesari 1225 km in obišče preko 205 slovenskih krajev. Projekt, katerega idejni oče je Dami Zupi, naš občan in kolesar je v mesecu maju potekala že četrto leto zapored. Pred tremi leti pa se je omenjenem projektu pridružila tudi naša občina. Zaradi večletnega doprinosa k največji vseslovenski kolesarski humanitarni akciji in izjemne podpore projekta, v katerem se zbirajo sredstva za nakup koles za otroke iz socialno ogroženih družin, je letos občina Brežice postala ambasadorka projekta.

Fotogalerija (Foto: Občina Brežice):

Podelitev je potekala v okviru novinarske konference, na kateri so organizatorji predstavili rezultate letošnje akcije. V imenu občine Brežice je plaketo prevzel Damjan Žerjav,  sodelavec občine Brežice, ki pokriva področje športa. Kot smo že poročali so se v soboto, 6. maja 2023, v Brežicah pred stavbo občine ustavili kolesarji dobrodelne Dirke okoli Slovenije (DOS). Sprejel jih je podžupan Občine Brežice Aleksander Gajski, ki je v imenu občine prejel tudi zahvalo za podporo dobrodelnemu projektu. Na sprejemu so s programom sodelovali učenci iz Osnovne šole Brežice in sicer otroška folklorna skupina Kresnice  s točko Žehta in plesna skupina s točko Dust.

S stojnico so sodelovali tudi člani Društva diabetikov Posavje Brežice, ki so merili raven sladkorja v krvi, saj se letos DOS pridružuje akciji #DarujemKilometre s katero Zveza društev diabetikov Slovenije ozavešča o sladkorni bolezni. Članice društva pa so poskrbele tudi za domače dobrote za okrepčilo kolesarjev. Sprejema kolesarjev, ki vrtijo pedale za dober namen, se je s kolesom udeležil tudi občan Danijel Pečnik, ki kljub dopolnjenim 92. letom še vedno rad odkolesari vse do Kostanjevice na Krki. Na pot od Brežic do Novega mesta so se z Damijem Zupijem in ekipo pogumno odpravili tudi trije Brežičani - Miran Ambram, Dejan Vukič in Marko Škulj.

Občina Brežice

brežice
fotogalerija
kolesarstvo

Pridružite se nam

Novice iz Posavja