Skip to main content
Petek, 22. september 2023
25.04.2023
14:09
Palovšnik, Florjanič
Grafika: ePosavje.com
Občina Brežice ima novo podžupanjo in podžupana, to sta postala Mojca Florjanič in Bogdan Palovšnik.

Mojca Florjanič in Bogdan Palovšnik nova podžupana

BREŽICE Kot so sporočili iz lokalnega odbora Gibanje Svoboda Brežice, je njihova vodja svetniške skupine v občinskem svetu Mojca Florjanič imenovana za podžupanjo Občine Brežice za področje družbenih dejavnosti in sicer vzgoje, izobraževanja, sociale, kulture in športa. Funkcijo bo opravljala nepoklicno, dodajajo.

Podžupanja za področje družbenih dejavnosti

"Mojca Florjanič je zaposlena na Finančni upravi Republike Slovenije, Finančnem uradu Brežice, obenem pa je zelo aktivna na področju ljubiteljske kulture. Je predsednica in aktivna članica Kulturnega društva Drugi oder, ki je lani prejelo občinsko priznanje ob 10. obletnici delovanja. Na področju družbenih dejavnosti že dolga leta deluje kot aktivna prostovoljka Rdečega križa in Inštituta 8. marec, njena aktivnost pa se prav tako razteza na področje turizma. Med drugim kot članica Društva za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenije, že nekaj let deluje kot sommelierika. Z vsem navedenim bo na področje družbenih dejavnosti, ki jih bo pokrivala kot nepoklicna podžupanja, vnesla sveže ideje in zagovarjala povezovalno delovanje v dobro vseh občank in občanov," so zapisali v lokalnem odboru Gibanje Svoboda Brežice.

Podžupan za področje krajevnih skupnosti

Poleg Florjančičeve je bil za področje krajevnih skupnosti imenovan tudi nepoklicni podžupan Bogdan Palovšnik, občinski svetnik iz vrst Socialnih demokratov. Podžupansko funkcijo pa že opravlja vodja svetniške skupine SDS Aleksander Gajski,

politika
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja