Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
19.09.2023
08:50
Foto: Občina Brežice
V okviru Evropskega tedna mobilnosti 2023 je v ponedeljek, 18. septembra, potekala vseslovenska akcija "Župani za volani" v kateri sta kot prostovoljca sodelovala tudi brežiška podžupana.

Brežiška občina v projektu Sopotnik sodelovala že šesto leto zapored

V okviru Evropskega tedna mobilnosti 2023 je v ponedeljek, 18. septembra, potekala vseslovenska akcija "Župani za volani" v kateri sta kot prostovoljca sodelovala tudi brežiška podžupana Aleksander Gajski in Bogdan Palovšnik. "V občini Brežice sicer že šesto leto zapored v okviru zavoda Sopotniki sledimo načelom trajnostne mobilnosti in optimizacije ter organizacije brezplačnih prevozov za starejše občanke in občane".

Podžupana sedla za volan

V mesecu septembru, v okviru Evropskega tedna mobilnosti, pod okriljem Zavoda Sopotniki tradicionalno poteka akcija "Župani za volani". Za krmilo vozila brežiške enote prostovoljcev Zavoda Sopotniki sta sedla brežiška podžupana Bogdan Palovšnik in Aleksander Gajski ter vodja kabineta župana občine Brežice Lavra Kreačič.

Starejše občane in občanke, ki nimajo možnosti prevoza, so zapeljali na terapije, k zdravniku in po opravkih. Uporabniki so povedali, da je storitev brezplačnih prevozov za starejše kakovostna in zelo dobrodošla, kar dokazuje tudi vse večje število tistih, ki potrebujejo tovrstno pomoč.

Fotogalerija (Foto: Občina Brežice):

S storitvijo prevozov si prizadevajo izboljšati kakovost življenja starejših

Koordinator enote Brežice Zavoda za medgeneracijsko povezovanje Sopotnik Andrej Valenčak je poudaril, da bo brežiška enota kmalu dosegla petstotega uporabnika. "Prizadevamo si, da bi s storitvijo brezplačnih prevozov za starejše izboljšali njihovo kakovost življenja.  Želimo si, da bi v prihodnje opravili tudi prevoze na prireditve ali na klepet k prijatelju in ne samo k zdravniku, v trgovino ali na banko," je še povedal Valenčak.

V Brežicah aktivnih deset voznikov prostovoljcev

K uspešnosti storitve velik del prispeva deset aktivnih prostovoljcev, ki povprečno vozijo enkrat na teden. ''Vse, ki bi želeli sodelovati z nami kot prostovoljci, vabimo, da se nam pridružite in enkrat ali dvakrat na mesec odpeljete vožnjo,'' je še poudaril koordinator brežiške enote Sopotnikov.

Sopotniki povezujejo in krepijo medsebojno sodelovanje med ljudmi, ki živijo izven mestnih središč in večjih krajev. Če potrebujete prevoz jih lahko vedno kontaktirate in z Andrejem uskladite termin na telefonski številki 041 744 947.

brežice
zavod sopotniki

Pridružite se nam

Novice iz Posavja