Skip to main content
V Posavju N/A° C Sreda, 17. april 2024
23.02.2024
07:04
Foto: Mestna občina Brežice
V sredo, 21. februarja 2024, je Občino Brežice in Posavski muzej Brežice obiskala ameriška veleposlanica Jamie Lindler Harpootlian.

Obisk Ameriške veleposlanice Jamie Lindler Harpootlian

V Centru za obiskovalce pri Vodovodnem stolpu jo je skupaj z direktorico občinske uprave Patricio Čular in sodelavkami  ter direktorico Posavskega muzeja Brežice Alenko Černelič Krošelj, sprejel župan Občine Brežice Ivan Molan in ji izrekel dobrodošlico.

Župan Ivan Molan je predstavil občino Brežice in seznanil ameriško veleposlanico z naravnimi danostmi občine, turizmom in prednostnimi usmeritvami razvoja. Ob tej priložnosti je veleposlanici izročil tudi protokolarno darilo. Veleposlanica Jamie Lindler Harpootlian se je podrobneje seznanila z aktualnimi projekti in dogajanju na območju občine, z županom sta govorila tudi o vojaškim letališčem Jerneja Molana v Cerkljah ob Krki, beseda je nanesla še na Nuklearno elektrarno Krško, ki se nahaja v neposredni bližini občine Brežice.

Po zaključenem predstavitvenem delu je veleposlanica  nj. eksc. Jamie Lindler Harpootlian skupaj s sodelavci obiskala Vodovodni stolp, sprehodila se je po brežiškem mestnem jedru in si ogledala Posavski muzej Brežice, kjer trenutno gostuje razstava ameriške fotografinje Lekhe Singh z naslovom Ženske nosijo svet. Ob zaključku obiska je veleposlanica izrazila željo po vrnitvi v Brežice, saj jih je doživela kot izjemno prijetno okolje tako za bivanje kot tudi za turistične obiske

brežice
posavski muzej brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja