Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
30.03.2023
11:28
Društvo Prforcenhaus je v petek pripravilo redni letni občni zbor, kjer so po razrešitvi dosedanjih vodilnih članov društva izvedli ponovne volitve, več ali manj pa so bili izvoljeni dosedanji člani.

Občni zbor Etnološkega društva Prforcenhaus

KOSTANJEVICA NA KRKI Prisotne člane je predsednik društva Jure Kovačič seznanil z lanskim delovanjem društva in načrtom planom v letošnjem letu. V lanskem letu so izvedli predsedniški piknik, katerega je organiziral Boštjan Punčuh, izdelali so splav, izvedli Kostanjeviško noč na otoku, prav tako so realizirali dva strokovna izleta, izpeljali so tradicionalne maškare - Šelmarijo, delno je bil realiziran tudi projekt filma, v katerem bodo predstavili zgodovino Šelmarije.

Fotogalerija (Foto: Anton Hruševar):

Ohranjati etnološke posebnosti pustnega običaja v Kostanjevici na Krki

V letošnjem letu so že izvedli Šelmarijo, predstavili so se tako na Tržnici v Krškem, Qlandiji in Domu starejših občanov. V letošnjem letu nameravajo izpeljati Kostanjeviško noč v malo širšem obsegu, v juniju bodo izvedli predsedniški piknik in predstavili svoje delovanje še v širšem obsegu, saj je njihov namen ohranjati etnološke posebnosti pustnega običaja v Kostanjevici na Krki na kulturni in etnološki ravni ,prav tako pa izvajati kulturni program prenašanje pomena Šelmarije na učence v osnovni šoli.

Po podanih poročilih še ostalih organih je pod razno Boštjan Punčuh podal še predlog, da bi se vsem dosedanjim predsednikom dal izdelati prstan z emblemom. Predlog je bil sklepčno sprejet,za realizacijo pa so zadolžili kar njega.

Anton Hruševar

šelmarija
kostanjevica na krki
prforcenhaus

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja